26 april 2022

Lintje voor Francien van der Burgt-Smits

 

Francien van der Burgt-Smits is vanochtend benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Sinds 1990 is Francien verbonden aan basisschool ’t Kiemveld, die later opging in basisschool de Fonkel. Zij helpt bij de creatieve vakken, bedenkt de opdrachten en begeleidt de leerlingen bij het maken van deze opdrachten. Tijdens het kamp van groep 8 zorgt zij voor alle boodschappen en kookt zij iedere dag voor alle kinderen en begeleiders.

Ook is ze actief in buurtvereniging Litserstraat. Zij levert een grote bijdrage aan vele activiteiten en zat 10 jaar in het bestuur van de buurtvereniging.

Daarnaast was zij negen jaar vrijwilliger bij bouwdorp Den Dungen en stond zij klaar voor de kinderen met haar creatieve ontwerpen en de benodigde materialen. De organisatie van bouwdorp kon er blindelings op vertrouwen dat alles keurig werd verdeeld en opgeruimd.

Vanaf 2019 is zij vrijwilliger bij de Vincentiusvereniging. Zij helpt met het uitdelen van voedselpakketten en heeft extra aandacht voor de kinderen van cliënten en organiseert kindermiddagen voor hen.

Foto's:


2