10 mei 2022

B.M.C. 1 – S.C.G.’18-1: 1 – 2

Afgelopen zondag stond er niet alleen een derby op het programma, maar ook een ware degradatiekraker. BMC, gepositioneerd op de 13e plaats met 13 punten, speelde tegen SCG’18 dat met 2 punten meer een plaats hoger op de ranglijst stond. Een zeer belangrijke pot om de 3 punten om rechtstreekse degradatie of nacompetitie te ontkomen.

Ondanks dat dit belang bekend was bij de ploeg uit Berlicum, kwam het niet goed uit de startblokken. Na een inworp van BMC op de helft van SCG’18 kwam de ploeg uit Gestel in balbezit en ging voor een bal in de diepte. De verdediging van BMC stond niet goed en de bal viel over de laatste linie, waardoor de aanvaller van SCG vrij op doel af kon en toen Jesper Langenhuijsen wist te passeren: 0-1.

Een flinke domper in de 2e minuut voor BMC, maar gelukkig werd de gelijkmaker al snel gemaakt. Na een hoekschop kwam de bal op de rand van de zestien meter in de voeten van Thijs Govers. Hij twijfelde niet en schoot de bal hard op goal, de keeper van SCG wist hier niet op te reageren en zo kwam BMC op gelijke hoogte: 1-1.

Na rust was BMC de bovenliggende partij. Met veel balbezit en goed positiespel kwam SCG amper in balbezit. Alleen in een uitbraak werden ze een keer gevaarlijk, maar verder was het BMC dat aanspraak maakte op de overwinning. Maar door twee gemiste kansen van Thijs en een niet gegeven strafschop na een overtreding op Teun van Oosterhout wist BMC de score niet op 2-1 te brengen.

Aangezien BMC in zwaar vaarwater zit, in de hoeken waar de klappen vallen, ging het natuurlijk op het laatste moment weer mis. Na een ingooi op eigen helft werd de bal niet goed weggewerkt, waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond voor de goal van BMC. Bram van Aarle wilde de bal nog wegschieten, maar schoot hem tegen medespeler Jesper van Doorn, waardoor de bal via Jesper in het eigen doel belandde: 1-2. Een late tegengoal en alweer een domper voor BMC, dat nu na deze nederlaag toch echt moet gaan vrezen voor de nacompetitie om degradatie. Aanstaande donderdag speelt BMC thuis tegen Margriet (plaats 2) om 20.15 uur.

Foto's:


0