19 mei 2022

Elvis dag Café Zaal Overberg

SINT-MICHIELSGESTEL – John van de Langenberg is werkelijk de grootste Elvisfan van Sint-Michielsgestel en omstreken. Zijn liefde en passie voor Elvis zijn aanstekelijk en bij ieder feestje, evenement of bij John Thuis wordt de microfoon gepakt en zingt hij My boy & In the ghetto van Elvis.

Al van kleins af aan is John groots muziekliefhebber en hij luisterde dan ook vaak naar muziekprogramma’s op de radio om singles op te nemen. Destijds werd er veel Elvis gedraaid en zo is zijn liefde voor Elvis ontstaan. Na enige tijd singles van Elvis op opgenomen te hebben, wilde hij ook wat tastbaars van Elvis, zo is zijn hobby voor het verzamelen van items van Elvis begonnen. Inmiddels heeft John een grote Elvis-collectie met allerlei supergave items in zijn speciaal daarvoor gebouwde Elvisserre. Van zeer zeldzame artikelen tot borstbeelden & collectofsitems. John is zelfs naar Amerika afgereisd om het leven van Elvis van nog dichterbij mee te maken. Binnenkort maakt John een tweede reis naar Amerika om natuurlijk o.a. naar Graceland te gaan.

Al heel wat jaren geleden ging John twee keer per jaar naar de Elvisdag in Boskant, waar hij zo ook de inmiddels overleden Elvis zanger: Mark Elbers ontmoette. Daar is hij op het idee gekomen om ook in ons mooie Sint-Michielsgestel een leuke Elvisdag te organiseren. In samenwerking met Café Zaal Overberg en Marnix (Wittenboer Events) is in 2019 een eerste editie georganiseerd, wat een prachtige dag is geweest met leuke artiesten, een grote opkomst en een geweldige sfeer.

Dit jaar pakt het wat groter uit en wordt de hele zaal omgetoverd op zondag 22 mei vanaf 14.30 uur tot een heus Rock&Roll walhalla waarbij de zaal en de aangelegen straat helemaal in style wordt aangekleed, waarin onder andere John’s Elvismuseum te zien is met daarin items uit zijn eigen collectie, een mobile hairdresser Coupe77, Oldtimers, hotdogs van Cafetaria ‘t Huukske en meer. Acts: The Wieners, Jailhouse teddybears, Peter van de Greef. Jan de Jong’s Vinyl Show en The Thunderbirds.

Foto's:


0