12 mei 2022

Ommetje Groepswandeling De Hasselt

BERLICUM-MIDDELRODE – De werkgroep Ommetjes Berlicum – Middelrode houdt op zondag 15 mei weer de jaarlijkse groepswandeling. Elk jaar wordt gekozen voor een van de startpunten. In mei 2020 was De Fuik aan de beurt, maar vanwege de Coronapandemie heeft de werkgroep de laatste twee jaar geen groepswandeling kunnen organiseren. Vandaar dat de deelnemers nu dan toch starten bij de Fuik in Berlicum.

Ook burgemeester Han Looijen en wethouder Peter Raaijmakers zullen meelopen. Op het programma staat Ommetje 11, De Hasselt, en de Belevingspunten zullen worden toegelicht door Theo Danen van de Historische Vereniging en Bert Sübelack van de Natuurgroep Gestel.

De Ommetjesgroep zit niet stil en heeft inmiddels Ommetje 16 uitgebracht met als startpunt Den Durpsherd. Dit Ommetje loopt grotendeels over onverharde paden. Momenteel is de groep bezig met Ommetje 17 in en rond Berlicum. Het blijft leuk om in Berlicum en Middelrode nieuwe paden te ontdekken.
De werkgroep is trots op deze Ommetjes en nodigen iedereen uit om mee te wandelen. De wandeling start om 10.30 uur bij De Fuik, Hasseltsedijk 33 in Berlicum. Daar is vooraf tijd voor een snel kopje koffie of thee, aangeboden door de Ommetjeswerkgroep. Deelname aan het groepsommetje is gratis De wandeling is ruim 6,5 kilometer en de deelnemers verwachten rond 12.30 uur terug te zijn. Na de wandeling is er nog gelegenheid om na te praten en op eigen kosten iets te gebruiken bij de Fuik.

De werkgroep Ommetjes bestaat uit Mel van Drunen, Huub van der Hagen, Paul Rutten en Maïta Koenraads. Mocht het niet lukken om mee te lopen, dan kan ook op eigen gelegenheid dit Ommetje worden gelopen. Het pakket met de 16 Ommetjes is verkrijgbaar bij Boekhandel Mieke Wijgergangs en bij diverse startpunten voor € 9,00 per setje. Ook leuk voor Moederdag!

Foto's:


0