21 mei 2022

Onze Club: DKV Flash en VV Den Dungen sporten samen

DEN DUNGEN – Het was misschien geen liefde op het eerste gezicht, maar nadat het van diverse kanten een beetje aangewakkerd was sprong de vonk in 2013 tussen korfbalvereniging DKV Flash en voetbalvereniging RKVV Den Dungen over en fuseerden zij in dat jaar. “Het was meteen een goed huwelijk en dat is het nog steeds. Sterker nog. Samen is het hier op Sportpark Jacobskamp nóg gezelliger geworden”, vertellen voorzitter Cees van Drunen en secretaris John van de Westelaken van Sportclub Den Dungen, zoals beide verenigingen door het leven gaan.

Door Wendy van Lijssel

Hoewel we in de rubriek Onze Club eigenlijk altijd één vereniging voorstellen aan de lezer hebben we het in het geval van Sportclub Den Dungen over twee verenigingen. Vanaf het moment dat DKV Flash en RKVV Den Dungen in 2013 fuseerden, beiden in grote gezamenlijkheid gebruik maken van hetzelfde grote sportcomplex aan de Hooidonksestraat 8 willen zij als Sportclub Den Dungen ook graag in één adem genoemd worden.

Ondanks deze sterke en zeer goede band neemt dat niet weg dat er van beiden natuurlijk vóór deze fusie ook een stukje geschiedenis is terug te vinden. “Nadat er onder een andere naam al twee clubs actief waren geweest, werd in mei 1952 RKVV Den Dungen opgericht. Opgeteld bestaan we deze maand dus 70 jaar. DKV Flash zag in oktober 1980 het levenslicht. De voetbalvereniging begon met spelen op een wei bij ‘Woutjes’, verkaste toen naar de Paterstraat, moest uiteindelijk uitwijken naar de Jacobskamp waar het vanwege woningbouw wederom moest opschuiven en toen is er een nieuwe accommodatie gerealiseerd waar zowel de korfbal- als voetbalvereniging gebruik van maken. Flash was met zijn speelvelden lang te vinden in de Paterstraat. We waren met onze velden al aan elkaar verbonden dat het eigenlijk min of meer logisch was dat toen er een nieuw sportcomplex kwam we samen onder de noemer Sportclub Den Dungen verder zijn gegaan”, melden Cees en John opgewekt.

De kruisverbanden die er volgens de heren waren en zijn zorgen dat er eigenlijk al vanaf het eerste moment sprake is van een goed huwelijk. “We hebben beiden onze roots in Den Dungen en doen aan teamsport. Omdat voetbal en korfbal qua uitoefening niet te vergelijken is heeft elk zijn eigen velden, maar die liggen bij elkaar op dezelfde accommodatie. Verder hebben we dezelfde faciliteiten nodig zoals kleedkamers, opslag, scheidsrechter- en bestuurskamer en kantine”, aldus Cees en John. Ze benadrukken zelfs: “De combinatie van beide sporten in één is prima. Het is zelfs een stuk gezelliger dan toen we ieder nog afzonderlijk doende waren met onze sport.”

Sportclub Den Dungen is een gezonde en florerende vereniging waar vanaf jonge leeftijd aangesloten kan worden voor deelname aan korf- of voetbal. Voor beiden geldt dat er kosteloos een aantal keren meegedaan mag worden. Via de site www.scdendungen.nl is informatie te vinden over aanvangstijden en meer. Ook kan er een aanmeldingsformulier ingevuld worden maar het is ook geen probleem om gewoon te komen bij een training. Op vrijdag is het niet altijd topdrukte. De overige dagen is er altijd activiteit bij Sportclub Den Dungen.

Foto's:


0