10 mei 2022

Planten en stekjesbeurs

BERLICUM – MIDDELRODE – Na een periode van een lastige en soms moeilijke tijd kunnen we weer aan de slag. Tijd om weer alles op te vrolijken in je tuin, dat kan heel goed in deze tijd van het jaar. Zelf zaaien en plantjes stekken is een leuk werkje en heel ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Je moet wel even geduld hebben en je tuin staat er weer prachtig bij.

Heb je geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan, kom dan op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 14.00 uur naar de planten en stekjesbeurs waar een aantal hobbytuinders hun planten en stekjes voor een zacht prijsje aanbieden. Er is voor ieder wel wat te vinden zoals tomaten en aardbeiplanten of kruiden en terras plantjes. Bloeiende en groenblijvers, struikjes of boompjes, keus genoeg. Vaak vertrekken mensen met volle fietstassen een bolderkar of kruiwagen.

Ook kunnen de aanbieders veel vertellen over hun planten, of ze in de zon of meer in de schaduw moeten staan of een plant woekert en hoe hoog ze worden, er zijn ook planten boeken waar we het in op kunnen zoeken. We maken er weer een mooie beurs van met gratis parkeren en een koffie en thee kraampje de toegang is gratis. De beurs is te vinden op het speelveldje bij de Konijnenbosjes tussen Berlicum en Middelrode. De route staat vanaf de rotondes in beide dorpen aangegeven. Mocht je zelf nog planten hebben die je wilt aanbieden, dan kan dat, er zijn nog enkele plekken vrij of heb je nog vragen. Neem dan contact op met: Astrid van Gaalen, tel. 0627286928 of astridvangaalen@hotmail.com.

Foto's:


0