11 mei 2022

Podium5 kraakt kritische noot bij parkeren in het centrum

SINT-MICHIELSGESTEL – In het centrum van Sint-Michielsgestel ligt nog een grote groene kuil. Op die plek zou De Raadskamer gebouwd moeten worden. De bouw ligt stil sinds 2020. Op dinsdag 26 april 2022 was de uitspraak van het hoger beroep. We praten je even bij.

Het parkeerprobleem in het centrum is ontstaan bij de bouw van het Dommelsch Huys waarbij parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd moesten worden voor alle woningen, dus ook voor de huurwoningen van Brabant Wonen. Dat is niet gebeurd. Het realiseren van parkeerplaatsen op de begane grond (inpandige garage) was toen ook al in strijd met het bestemmingplan. Daar is het fout gegaan.

Door de uitspraak van de Raad van State op 26 april jl. met betrekking tot De Raadskamer, krijgt de gemeente de kans om de door het college zelf veroorzaakte tekortkomingen binnen 8 weken te herstellen. Dit biedt kansen om het parkeerprobleem alsnog op te lossen. Zelfs de optie om een ondergrondse parkeergarage te bouwen onder De Raadskamer én het huidige parkeerterrein bij Albert Heijn behoort tot de mogelijkheden.

Zoals het er nu naar uitziet kunnen mensen straks alleen kort parkeren met een parkeerschijf in een blauwe zone. De kans is groot dat wanneer mensen de auto niet kwijt kunnen, ze doorrijden naar Vught of Den Dungen. Als het parkeerprobleem nu niet goed wordt opgelost, gaat dit ten koste van onze ondernemers in het centrum en schiet het idee van een bruisend centrum zijn doel totaal voorbij.

Transparantie en burgerparticipatie hebben in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s een plaats gehad. Dit is een van de speerpunten van Podium5. Het is de vraag of de noodzakelijke oplossingen via de oude achterkamertjespolitiek tot stand gaan komen of vorm gaan krijgen in een meer transparante en vernieuwende politiek waarbij scheiding tussen raad en college duidelijker wordt. Podium5 ziet de ontwikkelingen met veel belangstelling tegemoet. Neem voor informatie contact op met Willem van Doorn of Bianca Eijkemans via info@podium5.nl

Foto's:


0