13 mei 2022

Samen muziek maken met Dirk Scheele

BERLICUM – Wát is er leuker dan sámen muziek maken. Die vraag is zo beantwoord. Niks eigenlijk en het mooie is dat je naast muziek maken op bekende en minder bekende instrumenten er zelfs muziek komt uit huis, tuin en keukenvoorwerpen. Dirk Scheele weet er alles van en draagt zijn kennis en kunde met veel plezier over aan kinderen vanaf 2 jaar. Die mogen op zondag 22 mei om 11.00 uur ‘Muziek maken met Dirk’ in het Beneluxtheater in Berlicum tijdens deze gelijknamige voorstelling.

Dat je muziek kunt maken op een gitaar, een piano of een drumstel. Dat weet een kind. Er is echter heel veel wat geluid maakt. Ook zonder dat het een echt instrument is, klinkt het dan soms toch als muziek in de oren. Dirk Scheele schrijf en speelt al ruim 25 jaar zijn eigen kinderliedjes. Hij is immens populair bij kinderen van 2 tot 7 jaar oud. Die kennen hem niet alleen uit het theater, maar ook van de populaire series op Nickelodeon en YouTube waar Dirk bij betrokken is. Zondag 22 mei hoopt Dirk weer heel veel kinderen vanaf 2 jaar te gaan begroeten in het Beneluxtheater. Samen met hen duikt hij dan in de wereld van muziek. Hij leert hen op speelse manier alles over allerlei bekende instrumenten, maar laat hen ook kennis maken met exotische instrumenten in sprankelende, wereldse liedjes. Dirk tovert zelfs eenvoudige voorwerpen om tot nieuwe muziekinstrumenten! Denk aan een kartonnen kokertje om in te zingen, een doos om op te trommelen en de coole rits van je vest om mee te ritsen. Daarnaast gaan we lekker jammen op een pan en een emmer en krijgen we bezoek van een aantal muzikale dierenvriendjes. Tot slot vraagt Dirk een paar waaghalzen uit het publiek om samen met hem op het podium een heuse rockband te vormen. In deze voorstelling komen veel van Dirk’s leukste en bekendste liedjes voorbij dus pak je dansschoenen en instrumentjes maar uit de kast: we gaan muziek maken met Dirk Scheele! Kaartjes á € 11,50 per persoon zijn te reserveren via www.beneluxtheater.nl.

Foto's:


0