11 mei 2022

Vrijmarkt, kinderkermis en veel muziek bij Halderse Voorjaarsfeesten

HALDER – Je kunt er heerlijk flaneren over de Vrijmarkt. Je kunt er genieten van muziek. En je kunt er niet te vergeten ‘terrassen’ en je kinderen een geweldig middag bezorgen op de mini-kermis. De Halderse Voorjaarsfeesten bieden komend weekend alles voor een bruisend lentefeest. Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels.

Na twee jaar coronabeperkingen kan het weer: ongeremd genieten. Het tweedaagse evenement in Halder is als een feestslinger die kleur gaat geven aan de lente. Onder het motto ‘een klein buurtschap een groot feest’ worden jong en oud getrakteerd op een veelzijdig programma. Dit alles in het tussen Gestel en Vught gelegen buurtschap.

De openingsavond staat geheel in het teken van muziek. Zaterdagavond 14 mei is het podium voor de razend populaire DJ Gijs. Voor de eerste keer in zijn succesvolle carrière neemt Gijs de afslag naar Halder. Behalve als DJ treedt Gijs ook op als zanger Gijs van Iersel. “De feestgangers kunnen van mij weer 100% zeker een ouderwets gezellige avond verwachten boordevol herkenbare hits die iedereen mee kan zingen. Maar het blijft niet alleen bij meezingen. Het dak gaat er compleet af!” Samen met de bekende volkszangers Jack van Raamsdonk en Rene Ulehake trekt Gijs van Iersel alle registers open op een avond vol entertainment. Vanaf 21.00 uur is de feesttent in Halder dé plek voor een gezellig avondje uit.

De Romeinen wisten het al: Halder, fraai gelegen aan de Dommel, is een prima knooppunt voor de handel. Op zondag 15 mei is het na twee jaar corona weer tijd voor de Halderse Vrijmarkt. Vanouds gezellig en goed voor veel bezoekers. Door het veelzijdige aanbod is de Halderse Vrijmarkt een begrip in de verre regio. In de ochtend van 15 mei verrijzen in de schaduw van het fraai gerestaureerde kasteel Nieuw-Herlaer de marktkramen. Onder de spullen die aan de man worden gebracht is van alles te vinden. Van boeken tot antiek servies, van lampenkampen tot een plastic brandweerauto. De Vrijmarkt start om 11.00 uur en wordt muzikaal omlijst door gezellige blaasmuziek van Spuit Elluf uit Den Bosch. Bekend van Anoesjka, uitgeroepen tot hét carnavalsnummer van Oeteldonk.

De Voorjaarsfeesten komende zondag 15 mei alle ingrediënten voor een familie-uitje. Voor de kinderen legt de organisatie een extra grote rode loper uit. Op de gratis toegankelijke mini-kermis draaien de attracties op aangepaste snelheid. Maar er is veel meer te doen. In de middaguren zorgt coverband Purple Haze in de feesttent voor muzikaal vuurwerk. De formatie is thuis in het meerstromenland van pop, rock en blues en speelt songs met een tijdloze aantrekkingskracht. Zoals onder meer golden oldies van CCR, Golden Earring, Joe Cocker en Status Quo.

Voor de organisatie tekent carnavalsvereniging De Dors(t)vlegels. Na twee jaar van coronabeperkingen geeft ze de traditie van een bruisend lentefeest in het derde weekend van mei een vervolg. CV De Dors(t)vlegels heeft haar bakermat in Halder. Dat geldt ook voor voetbalvereniging SCI, in 2018 gefuseerd met RKKV Sint-Michielsgestel. Dit jaar zou SCI 70 jaar hebben bestaan. Aanleiding voor een aantal oud-leden om een reünie te organiseren. Deze vindt 14 mei in Halder plaats van 19.00 tot 21.00 uur en heeft een besloten karakter. Vanaf 21.00 uur is de feesttent voor iedereen toegankelijk en gaat de editie 2022 van de Halderse Voorjaarsfeesten officieel van start.

Foto's:


0