22 juni 2022

Braderie Maaskantje feest van herkenning

MAASKANTJE – Na twee jaar zonder Braderie was het op zondag 12 juni j.l. een feest van herkenning tijdens de Braderie op het Maaskantje. Het voelde heel vertrouwd aan om het Maaskantje weer vol te zien staan met marktkramen. Mede dankzij het mooie weer was de Braderie op het Maaskantje een bijzonder geslaagd evenement. Er waren veel bezoekers en de terrassen zaten goed vol.

Ook schildersgroep Henk Groenendaal was weer aanwezig en hield een expositie van door hen gemaakte portretten. Bij de opening van de Braderie door burgemeester Han Looijen was er speciaal aandacht voor het Bakhuske dat dit jaar 40 jaar geleden gebouwd werd. Den jaarlijkse “krommen-erm” (goed gevulde mand met plaatselijke producten) werd overhandigd aan de bakkers Piet Goossens en Rien Baaijens en aan Maria Baaijens.

Voor de jaarlijkse prijsvraag van de Dungense Heemkunde Vereniging “Op die Dunghe” lag er in hun kraam weer een gebruiksvoorwerp van vroeger. Dit keer was het een Beschuitdop,dit is een dop van een bakvorm voor het bakken van beschuit. Alyshia Goossens uit Den Dungen kwam na loting uit de juiste antwoorden als winnaar uit de bus. Ze wint een cadeaubon van Boer Goossens in Den Dungen.

Stichting ’t Oude Ambacht bedankt alle vrijwilligers voor hun enthousiasme en inzet. Mede dankzij hun bijdrage is het een geslaagde Braderie op het Maaskantje geworden.
Foto’s van de Braderie, gemaakt door Frank van Boxtel en Ben van Kaathoven, kunt u zien op de website www.braderiemaaskantje.nl.

Foto's:


0

Geef een reactie