22 juni 2022

Welk materiaal kiezen voor een tuinset?

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe tuinset? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat je de keuze hebt uit verschillende materiaalsoorten. Zo zijn er Van der Garde tuinsets van kunststof, aluminium, wicker en hout. Twijfel jij ook nog voor welk materiaal tuinset je moet gaan? Lees dan snel verder, want hieronder zetten we alles op een rijtje en bespreken we de voordelen van iedere materiaalsoort!

Kunststof

We beginnen met kunststof tuinset. Dit is een goede optie als je een klein budget hebt, want dit materiaal behoort tot de goedkopere categorie. Een ander voordeel is dat kunststof makkelijk qua onderhoud en weersbestendig is. Je kunt het dus gerust in de zon, maar ook in de regen laten staan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het gaat verkleuren of rotten. Het enige wat je hoeft te doen, is het kunststof af en toe met een sopje en een doekje afnemen om het schoon te maken. Daarnaast is kunststof in allerlei vormen en kleuren te bewerken, dus zijn er veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Verder heeft kunststof een licht gewicht, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen.

Aluminium

Ook aluminium is een populair materiaalsoort voor tuinsets. Het aluminium wordt dan bewerkt met een speciale coating, waardoor het slijtvast en roestvrij blijft. Daarnaast is aluminium net als kunststof licht qua gewicht, dus kun je de tuinset probleemloos verschuiven indien gewenst. Aluminium tuinsets hebben veelal een moderne en elegante uitstraling. Onder andere ideaal voor als je bijvoorbeeld de minimalistische interieurstijl ook in de tuin wilt incorporeren!

Wicker

Wicker zie je ook veel als je op zoek bent naar een nieuwe tuinset. Dit materiaal herken je meteen aan het vlechtwerk. “Echt” wicker wordt gemaakt van plantaardig materiaal zoals stengels, riet of takken, maar het kan ook van kunststof zijn gemaakt. Zoals je al net hebt kunnen lezen, is kunststof een goedkoop en weersbestendig materiaal. Als je dus op zoek bent naar een budgetvriendelijke tuinset met een natuurlijke uitstraling, dan is een wicker tuinset een goed idee!

Hout

Ook houten tuinsets zijn erg geschikt voor als je een natuurlijke uitstraling wilt bereiken. Het grote voordeel van hout is dat het niet erg heet in de zon wordt, dus ook in de warme zomers kun je lekker gebruik blijven maken van je tuinset. Houten tuinmeubilair moet je soms wel bewerken met een laag tuinmeubel-olie, maar verder heb je er niet veel omkijken meer naar.

 

Foto's:


t

Geef een reactie