02 augustus 2022

De Pikeurtjes bij Brabantse Kampioenschappen dressuur

GEMONDE – Afgelopen weekend was het drie dagen genieten van prachtige paardensport tijdens de Brabantse Kampioenschappen dressuur voor pony’s en paarden. Deze werden gehouden op het schitterende terrein van Green Valley Estate in Deurne.

Vrijdag mocht Naita van der Velden de spits afbijten met haar pony Make me Proud en werd na het overkampen kampioen in de klasse DZ1. Tess van den Hurk, werd met haar pony Showtime overtuigend kampioen in de klasse CZ1. Hiermee was de toon gezet.

Op zaterdag werd Naita met haar andere pony Oberlina reservekampioen in de klasse DM1. Jolien Duijts behaalde in deze klasse met Casimir de Luxe een nette 10e plaats.
Zondag waren ook de andere ruiters van Ponyclub De Pikeurtjes aan de beurt. Jolien Duijts werd met haar pony Pablo R reservekampioen in de klasse CM1.
In de klasse AB hebben de jongste amazones van de club ook erg goed gereden. Noémie von Liebenstein werd met Trippel 12e. Lette Duijts met Blacky 13e en Febe van der Velden met Trippel 15e. Deze meisjes zijn nog maar 6 jaar oud. Jitte Verhagen behaalde met Loena een keurige 17e plek. In de klasse CB is Tess Gaakeer reservekampioen geworden met haar mooie jonge pony Happy Socks. Jade Verhoeven werd in deze rubriek knap 7e met Floris. Evie Tasseron behaalde met haar jonge pony Bloemendaal’s Truffel een hele mooie 5e plaats in de klasse DB. In deze rubriek werd Diede met Makoy knap 13e.

Een kampioenstitel was er ook in de klasse DL1 voor Jolien Duijts met Den Östrik’s Macho. Met haar andere pony Den Östrik’s Woody werd ze knap 4e.
Liv Tasseron behaalde met haar mooie schimmel Onyx het brons in de klasse DL1. Fem van den Hurk werd in deze rubriek knap 4e met Odenz. Brons was er ook voor Jenske Pennings met Flaim in de klasse BL1.
In de klasse CL1 was deze keer de kampioenstitel voor Ima van der Velden met Farina. Nina Schevers werd met Pablo R in deze klasse knap 6e. Ook in de klasse CL2 is Ima kampioen geworden, dit keer met Woldberg’s Tobias.
Prachtige resultaten voor ponyclub De Pikeurtjes. Totaal behaalden vijf combinaties goud, drie combinaties zilver en twee combinaties brons. Resultaten om terecht trots op te zijn.
Maar liefst dertien combinaties hebben zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap in Ermelo eind augustus. We wensen iedereen alvast heel erg veel succes en plezier.

De afvaardiging van de Pikeurtjes

Foto's:


0