16 augustus 2022

Gratis computer- en smartphone workshops bij seniorenvereniging BRES

BERLICUM – Opnieuw de kans om uw kennis en vaardigheden op ICT-gebied op te frissen of bij te scholen. Ook dit komende jaar van september tot en met april 2023 verzorgt seniorenvereniging BRES in Berlicum/Middelrode weer een aantal workshops en kort lopende cursussen.

Dat gebeurt in ‘den Inloop ‘ in de Kerkwijk te Berlicum. Dit is het verenigingslokaal van seniorenvereniging BRES. De enige kosten die daaraan verbonden zijn is het kopje koffie of thee dat u gebruikt tijdens de pauze van de bijeenkomsten.

De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur en zijn ook toegankelijk voor niet-leden van BRES.
U moet uzelf wel eerst aanmelden via het aanmeldformulier dat te vinden is op de site van www.bres.nl onder het kopje aanmelden ICT-cursus

Maandag 5 september van 10.00 tot 12.00 uur: Google Maps fietsroute plannen op pc of met je smartphone Nu de weersomstandigheden nog prima uitnodigen om er op uit te gaan is het erg prettig om een mooie route te plannen.
Maandag 12 september van 10.00 tot 12.00 uur: Basisinstellingen van de smartphone met het besturingssysteem Android. Beter omgaan met je smartphone en leer de veel gebruikte mogelijkheden verkennen zoals internet, e-mail, bellen en apps gebruiken. Ook de privacy-instellingen komen aan de orde. Ook is het mogelijk om terug te gaan naar de fabrieksinstellingen. Dit is alleen nodig als er zoveel is aangepast dat het verwarrend is geworden en het systeem niet meer naar behoren werkt. Zelfs het typen met toetsenborden van de Samsung kan even wennen zijn. Denk aan veegbewegingen automatisch vervangen, accent op letter.

Maandag 19 september van 10.00 tot 12.00 uur: Basisinstellingen van tablet. Voor uitleg zie 12 september.

Maandag 26 september van 10.00 tot 12.00 uur: Windows 11. Een verkenning van het systeem. Niet iedereen zat op een nieuwe Windows-versie te wachten. Begrijpelijk want Windows 10 kent voor veelmensen geen geheimen meer. De versie bestaat al sinds 2015. Inmiddels is Windows 11 automatisch op veel nieuwe pc’s uitgerold. Tenslotte is upgraden naar Windows 11 in de toekomst onvermijdelijk dus waarom nog langer uitstellen? De besturing wijkt niet zo veel af van Windows10 maar enkele dingen zijn toch net iets anders en daarom verdient het aandacht. Al snel ben je er aan gewend en voelt het weer als vertrouwd.

PS . Hebt u idee├źn of suggesties voor ICT-bijeenkomsten, laat het ons weten en indien mogelijk besteden we er aandacht aan.

Foto's:


0