20 september 2022

40 jaar bij gymclub KBO

SINT-MICHIELSGESTEL – Ze is al bijna 90, maar nog elke week gaat ze gymmen in De Ontmoeting, de ruimte van de KBO in Sint-Michielsgestel. En dat al veertig jaar lang. Daarom is Riet Groenendaal vorige week door haar medegymmers in de bloemen gezet.

De gang naar de gymclub is heilig voor Riet. “Mensen kunnen me alles vragen. Ik pas bijvoorbeeld graag op de kleinkinderen. Maar niet op woensdagmorgen, de KBO-gymclub neemt niemand me af.” Ze is er dan ook vrijwel elke week. “We doen allerlei oefeningen. Lopend, bukkend. Het gaat nog altijd goed.”
Riet heeft het idee dat het gymmen erg goed voor haar is. “Ik fiets nog, bijvoorbeeld naar Gemonde. Als ik het centrum in moet, ga ik liever te voet. Ook dat gaat nog prima.” En nee, meer is daar niet voor nodig. Ze heeft weliswaar nog een andere hobby, maar bij kaarten hoef je niet veel te bewegen.
In al die jaren heeft Riet op al heel wat locaties gegymd. Het begon allemaal op een al lang afgebroken school, waar destijds haar oudste dochter zat. Al snel verkaste het clubje naar De Beemden. “Daar kregen we de koffie gratis”, herinnert Riet zich. Via De Huif en een korte periode in Meander kwam het groepje terecht in de huidige accommodatie van de KBO, waar het gymclubje aan verbonden is.

Riet Groenendaal krijgt een bloemetje

Foto's:


0