19 september 2022

Bosscheweg wint Dungense Competitie

DEN DUNGEN – Het team van de Bosscheweg is winnaar geworden van de Dungense Competitie bij het Sint Catharinagilde in Den Dungen.

In 2009 werd gestart met de ‘Zomeravondcompetitie’, tegenwoordig noemt het gilde het ‘De Dungense Competitie’. Je kunt met een team van minstens vier personen deelnemen, vier avonden geweerschieten, maar bovenal gezellig samenzijn en bij kunnen buurten! Van het inschrijfgeld worden de kogels betaald, minstens 48 kogels per persoon, ruim de helft van het ingelegde bedrag wordt de lucht ingeschoten. Voor iedere deelnemer wordt een prijzenpakketje gemaakt, door anderen geschonken of door het gilde zelf samengesteld.

De laatste avond is het altijd beregezellig, iedereen blijft hangen, er worden hapjes gebakken en het is spannend. Tegen wie moet ik afkampen? Om beurten wordt er een groepje van de aanwezigen opgehaald die op een gelijke score zijn geƫindigd. Er wordt volgens het 1-1-1 systeem afgekampt. Je mag drie maal schieten, maar degene die het eerst mist, verliest.
Er zijn veel trouwe deelnemers, maar ook nieuwelingen. Vaders die al jaren mee schieten en waarvan de zoons nu ook van de partij zijn. Of de dochter die dit jaar beter presteerde als haar beide ouders! Vriendinnen die de competitie aangaan, een groepje tuinkabouters en toch jammer dat de bewoners uit het Woud er niet bij waren.

Het afkampen verliep soepel, de winnaar van de wisselbeker was vooraf al bekend. Dit was voor de zoveelste keer de Bosscheweg! Charlotte Pennings (Den Boschpad) won goud, zilver en brons waren er voor Kim en Miranda Goossens, allebei uit de Litserstraat.

Volgend jaar, in 2023, vindt De Dungense competitie plaats op 30 en 31 augustus en 6 en 7 september. Noteer het alvast in je agenda en overleg met vrienden, familie of je vereniging of jullie ook deelnemen, je bent van harte welkom!

De drie medaillewinnaars Kim, Charlotte en Miranda, met hoofdman Jelle en bestuurslid Johnny.

Foto's:


0