23 september 2022

Gestel kermis biedt voor elk wat wils

SINT-MICHIELSGESTEL – De kermis in Balkum is opgeruimd. Een groot deel van de attracties is een paar kilometer verderop in Sint-Michielsgestel neergestreken. Van zaterdag tot en met dinsdag staat het Petrus Dondersplein en omgeving in het teken van het grootse volksfeest.

Door Wim Poels

Het is te hopen dat het wat beter weer is dan afgelopen week, toen het op Balkum Kermis vaak regende. “Desondanks viel de belangstelling niet tegen”, zegt Bart van de Westelaken, organisator van de kermis in zowel Gestel als Balkum. “In droge periodes liep het goed vol. De mensen willen graag”, concludeert hij.
En die wil zal er in Gestel ook zijn, zo is de verwachting. Van de Westelaken belooft een keur aan attracties, waarbij er voor iedereen wel iets te vinden is. Voor de zwierders en zwaaiers, de gokkers en de snoepers. Natuurlijk zijn er de attracties die er altijd zijn: de botsauto’s, de rups, een draaimoelen en ook de techno dance. Kermisliefhebbers die wat verder in de regio kijken zullen veel ervan herkennen uit Berlicum. Maar er zijn ook verschillen. “We hebben bijvoorbeeld een ander Funhouse”, vertelt hij.
Van de Westelaken is kortom tevreden over de complete kermis die hij de Gestelnaren voor kan zetten. “Het is wel een heel gepuzzel”, vertelt hij over de locatie, waar de afgelopen jaren veel veranderde. “Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de bomen die er staan. Schuiven met attracties gaat zomaar niet.” Wat Van de Westelaken betreft had het terrein net iets groter mogen zijn, maar voor verplaatsing van de kermis naar bijvoorbeeld het Meanderplein voelt hij niets. “Kermis is een samenspel met de horeca. Die zit in het centrum en dus hoort ook de kermis daar thuis.”

Vandaag tijdens het opbouwen van de kermis gebeurde er iets wat geen dagelijkse kost is voor de exploitanten. Er kwamen zo’n 75 kinderen uit drie groepen van De Roald Dahlschool kijken naar de opbouw. Van de Westelaken vindt het een goed idee. “Zo leren ze ook eens wat er bij de kermis komt kijken. Dat niet alles zo vanzelfsprekend is als het lijkt.”
Ook zondag is er een speciale gast. Van 15.00 tot 17.00 uur komt er een heuse draak naar de kermis. Hij gaat ook kermis vieren en met alle bezoekertjes op de foto.
De Gestelse Kermis is open op zaterdag en maandag van 14.00 tot 23.00 uur, op zondag van 13.00 tot 23.00 uur en op dinsdag van 14.00 tot 22.00 uur.

Zie ook pagina (kermisbonnen, weet niet zo gauw welke)

Deze draak is zondag te gast op de kermis

Foto's:


0