05 september 2022

Huifkartocht in augustus

SINT-MICHIELSGESTEL – Een karretje dat op de zandweg reed?…. nee, geen karretje maar grote huifkarren, afgeladen vol met leden en niet-leden van de KBO Sint-Michielgestel. Door de corona van de laatste jaren zijn veel onderlinge contacten niet doorgegaan. Daarom heeft de gemeente aan de KBO gevraagd voor Gestelse ouderen een passende activiteit te organiseren.

Een commissie bestaande uit enkele bestuursleden heeft het plan bedacht van een huifkartocht, uitgevoerd door Toon en Janny van den Bogaard. In totaal hebben 150 ouderen uit ons dorp op 16 en op 31 augustus deelgenomen. Bij de start op 31 augustus was wethouder Peter Raaijmakers aanwezig en hij wenste de deelnemers een aangename en genoeglijke dag toe.
En enthousiast dat ze allemaal waren, zelfs herinneringen aan huifkartochten met de kleinkinderen kwamen boven!

Niet over de zandweg maar deels over gebaande en minder gebaande wegen voerde de tocht vanaf de Nieuwstraat naar Zegenwerp, Haanwijk, de Bossche Broek, Den Bosch en Den Dungen, voor een kopje koffie/thee met cake bij de Poeling. Na de koffie ging de rit verder naar de Wamberg, Middelrode, Den Dungen en eindigend bij zaal Overberg, waar de deelnemers een lunch kregen aangeboden. Daarna was er nog een toegift voor een rit richting Gemonde.

En ja, het is echt waar: er waren mensen die op bepaalde plekken nog nooit geweest waren. Iedere keer weer was het een grote verrassing en was er een wedstrijdje waarbij gegist werd waar koffie zou worden gedronken. Nee hier, nee daar …
Gezongen hebben ze niet, alhoewel: we zijn er bijna … we zijn er bijna, kwam ons aan het einde van de tocht ter ore! Er was ook geen tijd om te zingen want er werd heel, heel veel bijgepraat!

Iedereen vond de tocht zo leuk, zo gezellig en zeker de moeite waard voor de oudere inwoners van Gestel.
De oudste deelnemer was Tonny Rijkers (97 jaar) en ze had zeer genoten van de tocht. Ze woont zelfstandig en is altijd heel actief geweest, gymmen en dansen. Ze heeft nog de Gestelse 4-daagse gefietst en een prijs gewonnen. Chapeau!

Foto's:


0