30 september 2022

Nieuw volkje bij Kabouterpad Den Dungen

 

DEN DUNGEN – Het kabouterpad bij de Meerse Plas (ook wel Dungens Gat genoemd) is na 7 maanden weer geopend. Sinds de stormen in februari was het gebied rondom het kabouterpad niet meer veilig en werd het afgesloten. De afgelopen weken zijn de zieke en dus gevaarlijke bomen verwijderd en is het gebied weer vrijgegeven.

Vrijwilligers van Stichting HELD hebben daarna hard gewerkt om het kabouterpad weer snel in orde te maken voor de bezoekers. “We zijn blij dat hier weer spoedig vrolijke kinderstemmen zullen klinken” vertelt Angela Boselie “want we weten dat het pad druk bezocht werd. “En het geduld van de kinderen wordt beloond…” voegt John van Rutten geheimzinnig toe. “Door al die stormen en omgevallen bomen is de grond zo hard gaan trillen.” lacht Angela “Er zijn een aantal trollen naar boven gekomen om te kijken wat er toch allemaal aan de hand was bij het kabouterpad. Ze hebben geholpen met het herstellen van alle huisjes en zijn er zelf ook gaan wonen!”. Kinderen (en hun ouders/verzorgers) kunnen weer gaan genieten van dit gratis uitje. Het is een bijzonder wandelpad om je te verwonderen over de natuur en waar de fantasie geprikkeld wordt.
Er is zelfs een gratis app te downloaden waardoor je de kabouters kunt verstaan en leuke opdrachten krijgt te horen. Kijk voor de app en meer informatie op www.stichting-held.nl

Foto's:


0