25 september 2022

Nieuwe Ommetjes gelanceerd

BERLICUM/MIDDELRODE – Wandelen is de afgelopen jaren een populaire activiteit geworden. Het is gezond en maakt je hoofd leeg. Het is leuk om nieuwe routes te ontdekken in de eigen woonomgeving.

De werkgroep Ommetjes heeft dan ook niet stil gezeten en komt met een nieuw Ommetje nummer 17. Dit is een heel afwisselende route Binnendoor en Buitenom; ontdek laantjes en paadjes waaraan je normaliter voorbij zou lopen. Ook de invulling van de belevingspunten door Theo Danen van De Plaets en Bert S├╝belack van de Natuurgroep Gestel maken het nieuwe Ommetje zeer interessant.
Samen met de Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) is een extra Ommetje aan het pakket toegevoegd. Ommetje Westakkers is ontworpen door de SLA en is toegevoegd aan het pakketje Ommetjes van de werkgroep. Het Ommetje zal ook door de SLA zelf worden verspreid.
Beide nieuwe Ommetjes starten bij Koffie-Theehuis Koekkoek in Middelrode. Een vrij nieuwe horecagelegenheid met een mooie ligging aan de karperplas.
Er zijn nu in totaal 18 Ommetjes en diverse startpunten bieden een Ommetjes- arrangement aan. De startpunten zijn bij verschillende horecagelegenheden in Berlicum enn Middelrode. De samenstellers hopen dat wandelaars op de aangegeven paden blijven, geen afval achterlaten en zich houden aan de regels omtrent het meenemen van honden; honden aan de lijn bij Ommetjes 1 t/m 15, 17, Westakkers en bij Ommetje 16 honden verboden vanwege het gevaar dat ze via hun uitwerpselen ziektes kunnen overbrengen op het vee.
De Ommetjes zijn verkrijgbaar bij boekhandel Mieke Wijgergangs, bij de diverse startpunten en te downloaden via de website van de Wandelsportvereniging Groot Gestel www.wsv-gg.nl onder het kopje wandelroutes. Ommetje Westakkers is ook te downloaden van de site van de SLA. Voor vragen, suggesties, aanvullingen of verbeterpunten kunt u mailen naar ommetjes@wsv-gg.nl. Wandel ze!

Foto's:


0