21 september 2022

OldStars Walking Sports weer van start: Actief op de Dungense sportvelden

DEN DUNGEN – Walking Sports is het afgelopen jaar een schot in de roos gebleken. Op de sportvelden van SC Den Dungen wordt elke dinsdagochtend ‘seniorenvriendelijk gesport’.

Nu de vakanties er weer op zitten zijn de doeltjes, korven, hoepels, ballen, kegels enzovoort weer uit de bergingen gehaald. Er wordt weer koffie gedronken, gedold en gelachen en gesport.

Wandelend sporten is sportief bewegen op een lager, aangepast tempo.Na de warming up worden er vaak met, maar ook zonder bal verschillende oefeningen gedaan. Oefeningen die goed zijn voor de botten en spieren, maar zeker ook voor ‘de grijze massa’. En dat alles in ieders eigen tempo, waarbij er niets hoeft of moet.

Na de oefeningen is er de tijd voor onderlinge ‘wedstrijdjes’ variërend van een partijtje voetbal-korfbal tot ‘voetbalgolf’, ‘jeu de voetbal’ of ‘latje trap’. Alles op kleine(re) veldjes, kleine doeltjes, lage korven en altijd ‘wandelend’ en geen lichamelijk contact. En nooit gericht op ‘winnen’ (Hoewel …..!).
Maar voordat de deelnemers de wei in gaan wordt er (vanaf half tien) een half uurtje bijgepraat. En na afloop moeten de ‘wedstrijden’ uiteraard worden geëvalueerd.
Misschien een beetje nieuwsgierig geworden? Kom dan op een dinsdagochtend vanaf 09.30 uur naar het sportpak van SC Den Dungen (Jacobskamp) en doe eens een keertje geheel vrijblijvend mee. Meer weten? Stuur dan een mailtje naar oldStars@scdendungen.nl.

Foto's:


0