26 september 2022

Paardrijden voor KWF met clinics en wedstrijden

 

SCHIJNDEL – Grand-prix amazone Daniëlle van Nispen verloor verschillende familieleden en vrienden aan kanker. Reden voor de in Berlicum bekende ruiter om iets te doen voor KWF en geld in te zamelen.

Het resultaat: een bomvol weekend voor paardenliefhebbers. Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is iedereen welkom bij Stal ’t Schijndelse Woud om mee te doen met wedstrijden en te leren van diverse clinics. Alle opbrengsten van het weekend komen ten goede aan KWF.

“Te veel mensen overlijden aan kanker. Ook in mijn omgeving. Daarom wilde ik in actie komen. Voor mij is het meest logisch om iets te organiseren met paarden”, vertelt Van Nispen. “De stal waar mijn paard staat, organiseert vaker wedstrijden. Eén en één is twee en zo is dit actieweekend voor KWF ontstaan.”

Van Nispen vervolgt: “Zodra je kanker krijgt, is je leven niet meer zorgeloos. Maar veel ruiters gaan ook niet zorgeloos op wedstrijd. Er is spanning bij vertrek want je paard wil niet op de trailer. Of er is spanning bij het losrijden want je pony schrikt van de vlaggen. En zo zijn er legio voorbeelden. Daarom heb ik voor dit weekend het thema Zorgeloos op wedstrijd gekozen.”

Zaterdag 1 oktober staat in het teken van kennis opdoen en genieten. Gedurende de dag zijn er verschillende clinics van houding & zit expert Saskia Heikants, grand-prix ruiter Hendrik van Esch en helpt Lotte van Rosevelt paarden en ruiters met trailerproblemen. Alle clinics zijn er op gericht om ruiters verder te helpen met bijvoorbeeld hun manier van rijden, het laden van je paard en omgaan met wedstrijdspanning. Wil je deelnemen aan een van de clinics? Neem dan contact op met Daniëlle van Nispen via 06 – 22 22 57 80 of info@grandeurruitersport.nl.

Op zondag 2 oktober wordt het spannend en zijn er gave prijzen te winnen. Pony en paardenruiters kunnen zich inschrijven voor wedstrijden van B tot en met M niveau. Alle winnaars rijden om 16:00 uur tegen elkaar de finale met als hoofdprijs één paar op maat gemaakt rijlaarzen.
Het inschrijfgeld voor de clinics en de wedstrijden komen volledig ten goede aan KWF. Het publiek zal bij de ingang om een bijdrage van 5 euro per persoon gevraagd worden. Ook voor kinderen zijn er (beperkt) activiteiten. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel doneren? Ga dan naar de actiepagina van Danielle op de site van het KWF: https://acties.kwf.nl/fundraisers/daniellenispen/zorgeloos-op-wedstrijd

Foto's:


0