22 september 2022

Sfeervolle Brabantse middag

BERLICUM – Op 24 september komen Kwartjesvolk en Noud Bongers naar Berlicum om de Brabantse geest uit te dragen. Dat belooft een bijzonder fijne middag te worden.

Kwartjesvolk uit het Brabantse dorp Zeeland (gemeente Maashorst) is al begonnen in 1981. De samenstelling van de groep sfeermakers is: Tiny van Schijndel, Tinus Verstraten, Gerard van de Schans, Hent van den Heuvel, Jan van Schijndel, Walter Huvenaars en Piet Huvenaars. Helaas ontviel drummer, zanger en basis-lid Henk Merx de groep in 2017. Kwartjesvolk brengt een aanstekelijk humoristisch programma met Brabantse volksmuziek en staat garant voor ouderwetse gezelligheid. In 2004 kreeg Kwartjesvolk de Ad de Laatprijs.

Noud Bongers uit Lith schrijft en zingt eigen liedjes in dialect. Hij speelt al vanaf zijn twaalfde gitaar. In 1996 begon hij zijn solocarrière als Brabantse liedjeszanger. Hij maakte tal van liedjes en cd’s. Tevens organiseert hij de presentatie van het jaarlijkse Brabants boekske en is mede organisator van de jaarlijkse Brabantse Kerstgedichten wedstrijd. In 2009 ontving hij de Ad de Laatprijs.

Theater Den Durpsherd, Kerkwijk 61, 5258 KB Berlicum, is deze middag ingericht op Bourgondisch Brabantse sfeer. Er mag gegeten en gedronken worden tijdens de voorstelling. Aanvang 14.00 uur en entree € 10. Kaarten bestellen: www.beneluxtheater.nl of telefonisch 073-5032016.

Foto's:


0