22 september 2022

Wandelexcursie Henriëttewaard

SINT-MICHIELSGESTEL – De natuurgroep Gestel houdt op zaterdag 24 september een wandeling door de Henriëttewaard. Deelnemers bezoeken onder andere de nieuwe vispassage in de Dieze. Deze is aangelegd om het voor vissen mogelijk te maken de spuisluis Crèvecoeur te omzeilen.

In de Henriëttewaard gaat de excursie over een gedeelte van de Historische Linie 1629; passeert de spuisluis en nadert vervolgens het voormalig Fort Crèvecoeur.
Onlangs is het Fort in de belangstelling gekomen omdat het verval van Crèvecoeur op de agenda is geplaatst. Het Bossche Fort staat op de definitieve Europese lijst van zeven meest bedreigde erfgoedlocaties in Europa. Restauratie van belangrijke delen wordt misschien mogelijk. Het zou mooi zijn als Defensie het terrein openstelt voor publiek. Voorlopig genieten we van de prachtige groene omgeving die hier ontstaan is nadat het Fort zijn functie verloren had.

De deelnemers verzamelen zich (carpoolen) om 9.00 uur bij de Meander in Sint Michielsgestel. Vanaf café Treurenburg start de wandeling om 9.30 uur. De gidsen Peter Janssen en Bert Subelack begeleiden deze wandeling van maximaal 2 uur. Neem voor meer informatie contact op met Michel van de Langenberg tel. 06.22.43.29.41

Foto's:


0