03 oktober 2022

Gratis je verkeerskennis opfrissen?

SINT-MICHIELSGESTEL – Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Sint-Michielsgestel

We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

Iedereen die zich dat wel eens afvraagt kan meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Sint-Michielsgestel, in samenwerking met de lokale VVN Werkgroep en de lokale seniorenverenigingen organiseren we dit jaar een opfriscursus verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig.
Waarom een opfriscursus nuttig is? “Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus”, zegt de projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Noord-Brabant.
“Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.”

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden.
Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

VVN organiseert onderstaande cursus (je wordt beide dagen verwacht): Donderdag 27 oktober en 3 november 2022 tijdstip 9.30 tot 11.30 uur in Sint-Michielsgestel
Ben je ouder dan 55, een ervaren verkeersdeelnemer, inwoner van de gemeente Sint-Michielsgestel? Dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op onderstaande link of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850. vvn.nl/opfriscursussintmichielsgestel
Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een bevestiging met de locatiegegevens.

Foto's:


V