02 oktober 2022

Kantklossers weer aan de slag

GEMONDE – De Kantklosgroep Gemondse is na de vakantie weer aan de slag gegaan. Zo’n 10 dames komen op woensdagen in de even weken bij elkaar in De Schuif in Gemonde. Iedereen kan het leren en het kantklossen is een stuk moderner geworden.

“Mensen hebben een verkeerd beeld van het kantklossen”, denkt de ervaren klosser Annie Wolf. De niet-kenners denken immers meteen aan witte kleedjes. Maar er is veel meer mogelijk. Versieringen voor bloemschikstukjes of kleding, een mutsje of een vestje. En de moderne kantklosser werkt ook veel met kleuren.
De techniek is niet moeilijk, al word je er natuurlijk handiger in als je het vaker doet. Nog een voordeel voor beginners: als je je aansluit bij de Kantklosgroep Gemonde kun je tenslotte van elkaar leren en elkaar helpen als je een moeilijk patroon hebt.
De volgende bijeenkomst van de Kantklosgroep is op woensdag 5 oktober van 13.30 tot 15.30 in de Schuif Gemonde.Voor meer info kun je bellen met 073-5512044.

Corrie Putmans en Annie Wolf (Foto Wendy van Lijssel)

Foto's:


0