30 oktober 2022

Op de bank bij: Tijn Bosters: ‘Optreden is voor mij ook sport’

 

BERLICUM – Weekblad de Brug startte onlangs met een nieuwe rubriek: Op de bank bij… Onbekende en wat bekendere inwoners van Sint-Michielsgestel laten zien wat hen door de bank genomen bezighoudt. Vandaag de 25-jarige metalhead Tijn Bosters uit Berlicum, zanger van de melodic death metalband Nephylim, die onlangs onder de naam Godsfarm de plaat ‘Balkum Origins’ uitbracht.

 

Waar staat jouw bank?

Gewoon in de huiskamer. En ook in mijn eigen kamer staat een bank, daar ben ik omgeven door mijn eigen spulletjes.

Boek of liever Facebook bij de hand?

Ik kan niet zeggen dat ik een echte boekenlezer ben, maar wel een schrijver. Ik maak mijn eigen teksten. Dus een boek, maar dan wel mijn eigen werk.

Chips of liever komkommerschijfjes op tafel?

Ai, ik vind ze allebei erg lekker en eet ze regelmatig. Ik zet veel verschillende dingen op tafel. Soms een bifi-worstje, of een stuk fruit.

Sport of romantische film kijken?

Dan de sport. Ik ben geen actief sporter, maar eigenlijk zie ik optreden in de metal ook als sport. Grunting vereist behoorlijk wat inspanning.

Wie ploffen er nog meer op jouw bank?

Mijn beste maten. Ze komen overal vandaan. Uit de metalscene, maar ook gewoon uit eigen dorp. Eerder vandaag kwamen er nog een paar om naar Game of Thrones te kijken.

Waar kom jij de bank voor af?

Wat denk je? Om muziek te maken natuurlijk, mijn passie na te jagen. Maar ook om door het bos te wandelen. Daar word ik weer heerlijk rustig van.

Wie zal jou nooit laten zitten?

Diezelfde beste maten die op mijn bank ploffen. We hebben een hele hechte band.

Wie heeft er volgens jou wel een steuntje in de rug verdiend?

Nou, Vic Bomers heeft misschien geen steuntje in de rug nodig, maar hij verdient zeker een schouderklopje. Hij helpt bijvoorbeeld met het maken van mijn clips en foto’s, heeft een heel creatieve inslag en daarover veel met me mee. Hij houdt ook wel van metal en andere rock.

Wat zou jij doen met een miljoen op de bank?

Ik zou bijna alles investeren in dat waar ik gelukkig van word, de muziek. Dan kan ik me nog verder ontwikkelen. Het is natuurlijk leuk om geld te hebben, maar daar zit ik niet voor in de muziek. Uiteindelijk doe ik alles op eigen houtje.

Wat is jouw droomplek?

Schotland, vanwege het landschap met gebergtes en uitgestrekte vlaktes. En om de rijke geschiedenis. Ik houd van kastelen en meren en die zijn daar heel veel.

Met wie zou jij wel een keer op de bank willen zitten?

Eddie Vedder, de zanger van Pearl Jam, heeft me creatief enorm geïnspireerd, ook met zijn teksten. Ik denk dat ik met hem wel een goed gesprek zou kunnen voeren en veel van hem kan leren. Zijn performance op het podium is geweldig, hij gaat helemaal in de muziek op en meent wat hij doet.

Wil jij ook wel eens op de bank zitten of ken je iemand die dat wil? Stuur een mailtje naar brug@janenjanmedia.nl en vermeld daarbij in ieder geval je naam, telefoonnummer en een korte omschrijving van jezelf.

Foto's:


0