04 oktober 2022

Verwendag voor Zonnebloemgasten

DEN DUNGEN – Afgelopen zaterdag zijn de Zonnebloemgasten in Den Dungen uitgenodigd voor een verwendag. Om 10.30 uur waren de eerste gasten aanwezig en rond de klok van 11.00 uur was de zaal De Donk van Litserborg mooi gevuld met 32 gasten om zich door de vrijwilligers te laten verwennen.

Allereerst ontsponnen zich leuke gesprekken. Daarna werden er door de vrijwilligers de van te voren ingerichte tafels bemand en kon de verwennerij beginnen.
Via de uitnodiging hadden de gasten kenbaar kunnen maken aan welk onderdeel zij mee wilden doen. Zo was er de keuze tussen gezicht-, hand- en voetmassage, nagels lakken en gezichtsmasker aanbrengen. Sommige kozen voor alle opties maar anderen hielden het b.v. bij handmassage en nagels lakken. Middels een strak schema werd iedereen naar de desbetreffende tafel verwezen waar de vrijwilliger aan de slag ging. Elk half uur rinkelde er een belletje om aan te geven dat er doorgeschoven moest worden naar een ander onderdeel. Telkens konden 18 gasten ontspannen genieten en de overige konden aanschuiven aan de spelletjestafel.

Rond het middaguur was er een lunch met ouderwetse groente/bouillonsoep, een broodje kroket en andere belegde broodjes plus rozijnenbrood. Dit alles liet zich goed smaken. Daarna werd het schema weer opgepakt en werd er weer vrolijk verder gemasseerd, gelakt en werd er gerikt en gejokerd, rummikub en rollebal gespeeld. Ook kon er mandala kleuren beoefend worden. Rond 15.00 uur zagen er alle gasten stralend uit.
De voorbije maanden hadden de gasten ook al leuke activiteiten gehad, o.a. een picknick in de belevingstuin en de traditionele dijkenwandeling. Tijdens de open dagen in Litserborg kon De Zonnebloem ook nog twee nieuwe gasten inschrijven waardoor de groep stabiel op ongeveer 60 gasten blijven.
Tot groot verdriet had de Zonnebloem het bericht ontvangen dat Annemiek van Lingen was overleden. Annemiek heeft gedurende een veertigtal jaren de Zonnebloem afdeling Den Dungen gedragen in alle bestuursfuncties. Het laatste jaar was ze als gast van onze vereniging. Bedankt Annemiek. Voor info stuur een mail naar zonnebloemdendungen@hotmail.com

Foto's:


0