03 oktober 2022

Zwaar bevochten gelijkspel SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 heeft afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen DBN’22 in Den Bosch een gelijkspel behaald. Daarvoor zouden de Gestelnaren vooraf getekend hebben, maar in de slotfase werd een 1-3 voorsprong weggegeven en dan is het eindresultaat van 3-3 toch wat sneu, al heeft het aan de inzet zeker niet gelegen.

DBN startte voortvarend. Het zette SCG onder druk en daaruit kon de Gestelse ploeg zich maar moeizaam ontworstelen. Er ontstonden enkele hachelijke situaties voor het doel van SCG, maar tot een doelpunt leidde dat niet.
Aan de andere kant viel dat doelpunt wel voor SCG. Abel Gersjes scoorde uit een onoverzichtelijke situatie de 0-1. Kort na deze treffer kreeg SCG zelfs een penalty van de uitermate warrig leidende scheidsrechter, nadat Absolom Odongo was neergelegd. De penalty werd helaas niet benut door Bas de Langen. De 0-2 kwam er een minuut later toch toen Arthur Bot na een scrimmage het laatste tikje gaf en zo zijn ploeg op 0-2 zette.
DBN zette nu alles op alles om iets aan de score te doen. Dat lukte vlak voor rust en zo ging deze in met een 1-2 stand.

Na de rust nam DBN het initiatief volledig over en het was lange tijd eenrichtingsverkeer naar het doel van de goed spelende keeper Levi Bekers. Een doelpunt bleef echter opnieuw uit en ook nu viel het wel weer aan de andere kant. In de 66e minuut wist Arthur Bot te profiteren van een vergissing in de Bossche defensie en zo stond zijn ploeg met 1-3 voor.
Nadat er inmiddels in totaal vier rode kaarten waren uitgedeeld (ieder 2) kwam DBN in de 74e minuut op 2-3. Het vocht daarop met man en macht voor nog een doelpunt en dat viel 5 minuten voor tijd uit een vrije trap. DBN wilde duidelijk nog meer, maar het lukte hen niet om nog een vierde doelpunt te maken.
Komende zondag speelt SCG’18 thuis tegen Nieuwkuijk dat, net als SCG’18 vier punten heeft behaald. Het belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden.

SCG-speler Bas de Langen (wit shirt) legt het deze keer af tegen een DBN’er.

Foto's:


0