01 november 2022

Bevrijdings- en Veteranendag in Berlicum

BERLICUM – Het Mercuriusplein was zondag 23 oktober het toneel van de jaarlijkse Bevrijdings- en Veteranendag van de gemeente Sint-Michelsgestel. Dit jaar was Berlicum aan de beurt om de Stichting Veteranen Sint Michelsgestel te gast te hebben met als doel de herdenking van de bevrijding van Sint-Michielsgestel en omliggende dorpen.

Daarnaast is deze dag de gelegenheid om de huidige generatie veteranen te leren kennen. Met de opening omstreeks half twaalf door het Berlicumse Sint Joris Gilde kon de dag van start gaan. Diverse voertuigen, waaronder een viertal prachtige auto’s die daadwerkelijk een bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van de regio in oktober 1944. Ook was de genie uit Vught vertegenwoordigd met een splinternieuwe mobiele hijskraan die veel bekijks trok. Het Veteranen Search Team was ook aanwezig met een stand en kon vele vragen beantwoorden over hun werkzaamheden. In de middag werd alles opgeluisterd door de Berlicumse drumband Rhythm Impact. Met dank aan het droge weer wisten behoorlijk wat mensen hun weg naar het Mercuriusplein te vinden wat een gezellige drukte opleverde.
Volgend jaar op 22 oktober vindt de Bevrijdings- en Veteranendag plaats in Gemonde

Foto's:


0