22 november 2022

BMC wint een belangrijk sleutelduel

Toch was het niet het allerbelangrijkst op deze regenachtige middag. Op vrijdag heeft BMC namelijk een belangrijk erelid verloren in de persoon van Frans van der Aa, zie op deze pagina ook het ‘In Memoriam’. Voor BMC, dat 6 punten onder RKTVC op de vierde plaats staat, was het zaak om het gat weer met drie punten te dichten.

Voor rust een sterk op-en-neergaande wedstrijd die zich vooral op middenveld afspeelde. Toch was het RKTVC dat op gelukkige wijze de 1-0 maakte. BMC kon in de eerste helft nauwelijks een vuist maken, maar kwam na rust veel sterker uit de kleedkamer. Op de werklust is al weken weinig aan te merken en dat leverde nu een keertje resultaat op. De 1-1 viel uit een corner die Bram van de Doelen knap inkopte. BMC had in de tweede helft het beste van het spel en kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel wat uiteindelijk in de 2-1 uitmondde, gescoord door Richard de Laat na een goed opgezette aanval. De wedstrijd werd door de prima leidende scheidsrechter tot een goed einde voor BMC gebracht.
Wellicht heeft de line-up en support van JO 11-2 voor een extra motivatie gezorgd, maar ook de sterke invalbeurten van de debutanten Morris van Asperen en Dante Kuper hebben bijgedragen aan deze mooie overwinning. Zondag uit naar Wadenoijen, wederom een niet te onderschatten tegenstander.

Foto's:


0