01 november 2022

Den Dungen en Margriet in evenwicht: 2-2

DEN DUNGEN – Een bliksemstart voor Den Dungen afgelopen weekeinde. Al in de 1ste minuut was het raak uit een corner kwam de bal voor de voeten van Lex vd Biggelaar en dan is het doorgaans raak 1-0. Tegenstander Margriet moest er even van moest bekomen. Maar na 90 minuten was het 2-2.

Den Dungen bleef gedurende de 1ste helft de bovenliggende partij maar wist vooralsnog de marge niet groter te maken. Kansen waren er zeker echter de afwerking liet soms te wensen over en Dave de Veer had de pech dat zijn schot van rand 16 meter op de kruising belande en niet achter de kansloze doelman. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong en deden onszelf daar duidelijk mee tekort.

In de 2de helft zien we een sterker Margriet die door wat omzettingen beter in de wedstrijd komen. Toch is het Den Dungen dat de score op 2-0 brengt. Via een werkelijk prachtig uitgevoerde aanval over een aantal schijven gaat de bal snel van Tom Schuurmans naar Lex vd Biggelaar die hem prima klaarlegt voor Bjorn de Kort die het net laat bollen. Margriet wordt steeds dreigender en de Dungenaren verzuimen om de doelkansen die we krijgen te benutten waardoor het 2-0 blijft en als dan Margriet in de 75 minuut op 2-1 komt via Nick van Oorschot gaan ze er weer in geloven en dringen ons terug op eigen helft.

De gelijkmaker kan niet uitblijven en valt dan ook in de 85 minuut 2-2 door Agonis Hoti, en dan golft de wedstrijd op en neer en zien we twee ploegen die beide voor de volle winst gaan. Vlak voor tijd lijkt het erop dat het Margriet is die er met de winst vandoor gaat, terwijl het hele team op het veld de 2-3 van Joey Schuurmans aan het vieren is besluit de scheidsrechter echter anders en neemt het vlagsignaal over van de grensrechter, buitenspel en dus geen goal. In de blessure tijd die volgt krijgen we nog twee mogelijkheden, eerst is het Tom Schuurmans die een doelkans onreglementair ontnomen wordt echter de strafschop blijft uit, en even daarna weet Lex vd Biggelaar nog een keer aan zijn tegenstander te ontsnappen. Zijn inzet was wel hard, maar niet zuiver genoeg zodat we tevreden moeten zijn met een punt.

Foto's:


0