11 november 2022

Fitpunt Gestel, waar persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat

SINT-MICHIELSGESTEL – Op 24 oktober was het een jaar geleden dat Fitpunt Gestel officieel de deuren van de hypermoderne fitness studio aan de Nieuwstraat opende. Al snel wisten mensen de weg naar de fitness studio te vinden. Want met je eigen doelstelling werken aan je conditie en een gezond lichaam in een ongedwongen sfeer, daar bleek markt voor te zijn.

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Fitpunt Gestel kende een moeizame start omdat ze 6 weken na de opening alweer moesten sluiten in verband met de toen geldende Coronaregels.  Pam Stokvis, mede-eigenaar: “De klanten wisten ons na de opening snel te vinden. Tijdens de Coronasluiting hebben we mogelijkheden aangeboden om met een personal trainer buiten aan de conditie te werken en onze Me-Movers brachten ook uitkomst om in de buitenlucht te sporten. Sinds we weer volledig open zijn, kunnen onze leden weer op de normale tijden bij ons sporten, tussen 06.00 en 23.00 uur. Van 8.00 tot 12.00 uur en tussen 16.00 en 21.00 uur is er professionele begeleiding aanwezig. Tijdens de overige uren kunnen onze leden met een polsbandje de deur openen.”

Paul van de Wielen, clubmanager en trainer: “Onze focus ligt op het geven van persoonlijke aandacht en persoonlijke begeleiding aan onze leden. Je traint bij ons volautomatisch in een kort tijdsbestek. Voordat je de eerste keer zelfstandig begint met sporten, maken we een afspraak voor een uitgebreide intake. Samen zetten we jouw doelen om in een persoonlijk trainingsschema. Dit schema wordt gekoppeld aan een polsbandje. Met dit polsbandje worden alle apparaten automatisch ingesteld en wordt er een persoonlijk trainingsprogramma geladen. Op deze manier kun je ook gedurende de tijden dat er geen begeleiding aanwezig is toch veilig trainen en is de kans op overbelasting klein. Als trainer kan ik de voortgang van de leden bijhouden. Bij Fitpunt Gestel werken we nauw samen met praktijk Achter de Blauwe Deur, een praktijk voor fysiotherapie, oefentherapie en podotherapie. De praktijk heeft bij ons in het pand een behandelruimte waardoor we ook revalidatie mogelijkheden kunnen bieden. We zien regelmatig mensen na de behandeling overstappen naar onze sportmogelijkheden.”

Pam: “We werken kleinschalig en in een rustige omgeving zodat we de leden optimaal  kunnen begeleiden. Onze training bestaat uit drie facetten: vergroten van lenigheid, spierversterking  en conditietraining. Ook groepslessen zitten in het maandelijks abonnement inbegrepen. Groepslessen zoals Boksfit, Core-stability training, circuit training, en BBB-training. Daarnaast kun je een Me-Mover reserveren om lekker te sporten in de buitenlucht. Personal training behoort ook tot de mogelijkheden. Na het trainen kun je even bijkomen onder het genot van een kopje koffie of wat fruit van de fruitschaal.”

Paul: “Wil je nog extra aandacht geven aan het verliezen van gewicht, dan bieden we ook voedingsbegeleiding via een app. Tijdens dit traject word je gedurende drie maanden begeleid, we kijken dan onder andere naar je activiteiten, de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt, je slaapuren enzovoort. Iedere twee weken volgt er een meting en bespreek je de vorderingen met de coach.”

Het unieke van Fitpunt Gestel is dus de persoonlijke aandacht en het doelgericht fit kunnen worden in korte tijd.

Ga je die uitdaging aan? Je bent van harte welkom!

Fitpunt Gestel  Nieuwstraat 6b  Sint-Michielsgestel Telefoon: 06-19569976 www.fitpuntgestel.nl, info@fitpuntgestel.nl

Foto's:


qF