01 november 2022

Kermisorganisatie weer naar gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL – Komend jaar gaat de gemeente Sint-Michielsgestel weer zelf de kermissen organiseren. Daarmee wordt de draad van voor de coronapandemie weer opgepakt.

Vorig jaar – toen de pandemie nog volop heerste -en dit jaar – zonder maatregelen – werden de kermissen georganiseerd door enkele lokale kermisexploitanten. De gemeente deed dat volgens burgemeester Han Looijen omdat het lastig is om tegelijkertijd een kermis met maatregelen te organiseren en zelf op naleving van die regels te moeten controleren. Nu de coronamaatregelen achter de rug lijken, is die dubbele pet er niet meer.
Looijen en kermiswethouder Bert van Druenen benadrukken dat ze zeer content zijn met de manier waarop de evenementen de afgelopen periode verlopen zijn. “Voorheen deden we het ook zelf”, aldus de twee. Er is nog niet overwogen om de organisatie bij de exploitanten te laten. “Maar niets is in beton gegoten. We denken voortdurend na over na welke taken echt bij ons horen”, aldus Looijen.

Foto's:


0