15 november 2022

Willem Leijten prins Krabberdonk

DEN DUNGEN – Zaterdagavond 12 november 2022 is tijdens een hele spectaculaire act de nieuwe Prins van Krabberdonk 2023 bekend gemaakt. Dit jaar regeert Prins Willem van Oranje Geel en Blauw, oftewel Willem Leijten, over Krabberdonk. Aan zijn zijde staat Adjudant Pescadores, In het dagelijkse leven bekent als Norbert Vissers.

Kleine uitleg, pescadores is spaans voor vissers Hoe je karnaval moet vieren is ze niet vreemd, al jaren zijn zij actief lid van CV Sjarl le Manje. Deze club moet het dus even zonder deze heren doen. De dames van het Kollege van Raadsleden krijgen elk jaar een nieuwe naam en deze wordt traditiegetrouw verzonnen door de Prins. Dit karnavalseizoen gaan zijn de Flapper Girls heten. Dit verdient ook weer een kleine uitleg. Een Flapper Girl is een nieuwe generatie zelfbewuste vrouw die in de roerige jaren ’20 van de vorige eeuw de ellende van voorheen achter zich wil laten. Krabberdonk kan deze sterke vrouwen wel gebruiken, want ook wij komen uit donkere tijden, maar gaan zo samen een mooie karnaval tegemoet.

Dit duo is zeker van plan om Karnaval in Krabberdonk dit jaar nog mooier te laten worden en met de dames van de raad, het Klein Kollege en de rest van Krabberdonk gaan ze er vast en zeker weer een mooi en fantastisch feest van maken. Aan het begin van de avond is ook het nieuwe Klein Kollege voorgesteld en werden de jeugdhoogheden bekend gemaakt. Het zijn Jeugdprins Maick, Jeugdprinses Mette en Jeugdadjudante Suus die dit jaar de heersers zijn over het jeugdkarnaval.
Na alle officiële plichtplegingen, woordjes, protocollen en speechen kon de KUL (het Krabberdonks Uitgestelde Liedjesfestival) van start gaan. De winnaar van de avond was uiteindelijk het Kollege van Raadsleden!
Krabberdonk Wa Bende Mooi! (Foto: Frank van Boxtel Boximages.nl)

Foto's:


0