25 januari 2023

Tweede editie Jazz in Gestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Na het succes van de eerste Jazzmiddag in de 2 Brouwers eind vorig jaar, heeft het nieuwbakken comité van Jazzliefhebbers enige tijd nodig gehad om een heus Nederlands Jazzicoon naar Gestel te halen.

Met grote trots kunnen de mensen achter Jazz in Gestel de komst van Rinus Groeneveld bevestigen. Rinus zal op zondagmiddag 5 februari vanaf 15.00 uur samen met het PB Brouwers Jazz kwartet optreden. (Café opent om 14.00 uur haar deuren) De bezetting op 5 februari is als volgt. Rinus Groeneveld; Tenorsax met het PB Jazz kwartet, Philip ten Bosch;Drums, Rico de Jeer; Bas, Teije Ter Maat; Gitaar / tenor sax, Jaap Voeten Trombone.

Over Rinus valt veel te zeggen maar de volgende kleine en bescheiden omschrijving geeft aardig weer wat Jazz in Gestel (JIG) in huis heeft weten te halen.
Rinus Groeneveld (73) draait al lange tijd mee in de jazzscene. Wanneer je Rinus met een andere grootheid moet vergelijken komt zijn stijl wellicht het meest overeen met die van Dexter Gordon. In het verleden werd hij door de lezers van de Volkskrant verkozen tot de beste tenorsaxofonist van Nederland. Hij speelde samen met onder meer Hans Dulfer, Han Bennink , Candy Dulfer en trad op bij vele nationale en internationale jazz- en blues festivals. De gedreven saxofonist weet met zijn blaastechniek een unieke warme sound over te brengen. Ook het aloude honken is hem niet vreemd en zo nu en dan laat hij een lekker scheurend geluid uit de beker komen.

De entree voor dit unieke optreden in Gestel is wederom gratis. Mocht Deze 2e editie van Jazz in Gestel wederom het predicaat geslaagd mee krijgen dan willen de initiatiefnemers graag de stap maken om een heuse jazz sociëteit op te zetten. .

Foto's:


0

Geef een reactie