25 mei 2022

Openbare lokale ledenavond met Renske Leijten

SINT-MICHIELSGESTEL – Onze geslaagde ledenavond met Emile Roemer krijgt een vervolg. We zijn zeer verheugd te kunnen melden dat op 30 mei aaanstaande SP-kamerlid Renske Leijten naar Sint-Michielsgestel komt!
Renske werd tijdens haar studietijd actief voor ROOD, de jongeren­afdeling van de SP. Ze vindt dat er te vaak over jongeren gesproken wordt en te weinig naar hen wordt geluisterd. Gelijkwaardigheid staat bij haar hoog in het vaandel.

18 mei 2022

Het nieuwe bestuursakkoord

SINT-MICHIELSGESTEL – Samen met PPA en CDA heeft GroenLinks/PvdA de afgelopen weken een bestuursakkoord op hoofdlijnen onderhandeld. Veel van de plannen en ideeën van GroenLinks/PvdA zijn mede de leidraad geworden voor het beleid van de komende vier jaar. Alle reden om meer dan tevreden te zijn en vorige week donderdag is het akkoord gepresenteerd aan de Gemeenteraad.

18 mei 2022

VVD neemt geen afscheid van Eric van den Dungen

SINT-MICHIELSGESTEL – Met de installatie van de nieuwe wethouders is er een definitief einde gekomen aan de periode van meebesturen door de VVD in de coalitie. Met trots en dankbaarheid kijken Joost van der Steen en Ytje van de Hulsbeek terug op de constructieve houding van de VVD-wethouders in het vorige college. Het geeft Joost en Ytje energie om ook de komende periode de typische VVD issues op te pakken en verder te brengen: “schoon, heel en veilig.”

11 mei 2022

Podium5 kraakt kritische noot bij parkeren in het centrum

SINT-MICHIELSGESTEL – In het centrum van Sint-Michielsgestel ligt nog een grote groene kuil. Op die plek zou De Raadskamer gebouwd moeten worden. De bouw ligt stil sinds 2020. Op dinsdag 26 april 2022 was de uitspraak van het hoger beroep. We praten je even bij.

27 april 2022

PPA: Géén asfaltcentrale op De Brand II

SINT-MICHIELSGESTEL – De PPA is ongerust over het mogelijk verplaatsen van de Bossche asfaltcentrale naar bedrijventerrein De Brand II. Afgelopen jaar is daar al meermaals over geschreven en er is veel gedaan om hierover duidelijkheid te krijgen.

13 april 2022

VVD constructief in de oppositie

SINT-MICHIELSGESTEL – De constructieve samenwerking van de VVD in de vorige coalitie met PPA en CDA heeft zich niet vertaald naar constructieve deelname aan een nieuw college. Dat is jammer want de komende jaren zullen nog flink wat zeilen bijgezet moeten worden en zal de broekriem flink aangehaald moeten worden.

23 maart 2022

GroenLinks/PvdA gaat aan de slag

SINT-MICHIELSGESTEL – De verkiezingsuitslag is sinds deze week officieel. Van de negen partijen die meededen zijn we als vierde geëindigd. We hebben twee zetels weten te veroveren en kwamen slechts 31 stemmen te kort voor een derde zetel. Dat is jammer, maar het ontmoedigt ons niet. Wij zullen ook de komende jaren van ons laten horen en blijven knokken voor een Sociaal & Groen Sint-Michielsgestel.

23 maart 2022

DorpsGoed trots op kandidaten

Het was een intensieve campagne en een spannende woensdagavond 16 maart. Via social media hebben we enorm veel berichten de wereld in gestuurd. We hebben ook heel veel te vertellen! Al die kandidaten die op onze lijst staan zijn voorgesteld. De keren dat we in de krant stonden hebben we met trots gedeeld. De uitslag […]