25 januari 2023

VVD: Op 3 februari met onze inwoners in gesprek

SINT-MICHIELSGESTEL – De Gestelse VVD wil graag met je in gesprek gaan over de Gestelse politiek. Dat uiteraard nadat we elkaar alle goeds toegewenst hebben voor 2023. We zijn met de raad bijna een jaar onderweg, het nieuwe jaar is nog vers dus het is een mooi moment om elkaar eens goed in de ogen te kijken en over de politiek te praten. We zijn volksvertegenwoordigers dus het is goed om te horen wat de inwoners bezig houdt.

25 januari 2023

In gesprek met Inge van Dijk en Erik Ronnes

SINT-MICHIELSGESTEL -Op vrijdag 3 maart bezoeken CDA-prominenten Inge van Dijk (lid Tweede Kamer) en Erik Ronnes (lijsttrekker Brabantse Provinciale Statenverkiezingen) onze gemeente. Zij gaan graag met u in gesprek over het belang van een sterk verenigingsleven en over de grote woningbouwopgave van dit moment.

18 januari 2023

Denk mee over wonen in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Dit jaar gaat de gemeenteraad de nieuwe woonzorgvisie voor de komende jaren vaststellen. De woningmarkt staat al lange tijd onder druk. Starters kunnen niet aan een huur- of koopwoning komen en ouderen kunnen niet doorstromen omdat er geen geschikt woningaanbod is.

21 december 2022

Dorpsgoed: onrust was niet nodig

SINT-MICHIELSGESTEL – Er wordt al tientallen jaren gesproken over het bouwen op een inbreidingslocatie op het Grinsel. Een bosrijk nauwelijks bebouwd stukje in het centrum van Den Dungen. Gelegen tussen het Grinsel, Monseigneur Godschalkstraat en Jonkheer van Rijckevorselstraat. De plek waar vroeger ook de brandweerkazerne stond.

18 november 2022

CDA Sint-Michielsgestel: Gaat duurzaam grondgebruik verloren?

SINT-MICHIELSGESTEL – De regels voor verpachting van percelen door de gemeente Sint-Michielsgestel gaan veranderen. Het gaat om gronden die de gemeente zelf in eigendom heeft. Raadslid Harvy Schouten: Het baart de CDA-fractie grote zorgen, want de vraag is of de huidige pachters het gebruik wel voort kunnen zetten? Normaal gesproken konden de gronden jaren achtereen gebruikt worden door dezelfde pachter, en werd op die manier zorgvuldig met de grond omgegaan, om ook in daaropvolgende jaren de grond duurzaam te blijven gebruiken.

09 november 2022

GroenLinks/PvdA stemt in met eerste begroting nieuwe coalitie: Wonen, armoede en duurzaamheid belangrijkste thema’s

SINT-MICHIELSGESTEL – De hoge energierekening en inflatie leiden op dit moment bij veel gezinnen en studenten in onze gemeente tot stress. De gemeente heeft daar oog voor en reserveerde een budget van €700.000 om bij te springen waar nodig. Een heel goede ontwikkeling, vindt GroenLinks/PvdA. Daarnaast is het goed als de gemeente ook open staat voor particuliere initiatieven en deze hulp biedt waar nodig.

12 oktober 2022

Lezing land- en waterbeheer

DEN DUNGEN – DorpsGoed verzorgt op woensdag 19 oktober een lezing over land- en waterbeheer in Litserborg Den Dungen om 20:30 uur. De lezing wordt gehouden door Gerard Smits.