25 juni 2022

Eerste editie van Burgerkoningschieten in Den Dungen

DEN DUNGEN – Het Gilde Sint Catharina uit Den Dungen nodigt jong en oud van harte uit om op zondag 3 juli niet langs maar áán te komen bij hun accommodatie aan de Paterstraat 65B voor deelname aan de eerste editie van het Burgerkoning schieten. Inschrijven kan vanaf 11.00 uur. Ook is er een speciale mini-competitie schieten voor jeugd tussen 10 en 15 jaar en andere spelactiviteiten, een gilde tentoonstelling, een tombola voor een goed doel en tot slot is er gelegenheid om gewoon te chillen op het speciaal voor de gelegenheid opgestelde terras. Voor de kleintjes staat een springkussen opgesteld. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.

24 juni 2022

Kùppig

D’r moet veul minder stikstof komme. Volges de regeering moete vurral de boere daorvur zùrge, dur hillemòl te stoppe of dur veul te mindere. Mar wij willen ons boere toch nie misse? Alle minse moeten eete en wie zùrgt ’r vur da voedsel? Krèk, de boere! Moete we daalek kieze tusse verhongere tusse te wèineg […]

24 juni 2022

Lid van verdienste Helpt Elkander

SINT-MICHIELSGESTEL – Na twee jaar zonder jaarvergadering was het op 14 juni in de Meander te Sint-Michielsgestel een middag genieten voor de leden van Helpt Elkander Seniorenvereniging. Tijdens deze middag werd het 40-jarig lidmaatschap gevierd van Mevrouw Tony Rijkers en secretaris Mevrouw Manettie Sterks ontving als waardering voor haar grote inzet de zilveren speld Lid van Verdienste.

24 juni 2022

Meters maken in het water bij 45e Zwem4daagse Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Verleden jaar werd het door omstandigheden in de zomervakantie gehouden. Dit jaar kunnen sportievelingen, waterratten en mensen die graag wat kilo’s kwijt zouden raken nóg voor zij in de chill modus gaan, deelnemen aan de Zwem4daagse van Zwem- en Poloclub Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel. Van maandag 4 t/m vrijdag 8 juli is het buitenbad van 18.00 uur tot 20.00 uur voor deze 45e editie geopend en staan vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden. Uiteraard wacht er een beloning voor iedereen die de uitdaging aangaat en voltooid op het einde van de (zwem)rit.

24 juni 2022

Uitslaande brand in Den Dungen

DEN DUNGEN –  De brandweer is donderdagavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jacobskamp in Den Dungen. Ter plaatse bleek een felle uitslaande brand op de zolder van de woning. De brandweer schaalde op naar Middelbrand. Op het dak lagen zonnepanelen. De brand trok veel bekijks van omwonenden.  De straat is door de brandweer afgesloten. […]

23 juni 2022

Berlicum internationaal biljartmekka tijdens EK Driebanden

BERLICUM – Het NK Masters Driebanden vind al jaren in het Beneluxtheater van Den Durpsherd plaats. Dit jaar kwam daar een mooi eenmalig project bij. De BEM, Biljart Evenementen Nederland kreeg het verzoek om het EK Driebanden te organiseren van 14 tot en met 18 juni en koos het Beneluxtheater in Berlicum als locatie voor dit Europees kampioenschap.

23 juni 2022

Recordopbrengst Gestelse Vlooienmarkt

SINT-MICHIELSGESTEL – De Grote Gestelse Vlooienmarkt die op zondag 12 juni bij de Meander werd gehouden leverde een recordopbrengst van ruim 20.000 euro op. Meer dan 1900 bezoekers vonden de weg naar de nieuwe locatie.

23 juni 2022

Lokaal7 on tour bij de brandweer

SINT-MICHIELSGESTEL – Lokaal7 brengt elke zondagmorgen het praatprogramma ‘Een Bakske Met’ en het luchtige actualiteitenprogramma ‘Efkus Wa Anders’. Onlangs nog een locatie uitzending verzorgt vanuit het scouting gebouw van Petrus Donders in de kern Gestel. Zondag 26 juni is programmamaker Ton Mathijssen te gast bij de open dag van de brandweer in Berlicum.

23 juni 2022

Wat een geweldig wandelfeest

BERLICUM-MIDDELRODE – Met trots en vol voldoening kijkt de organisatie van de Avond4daagse Balkum-Mirroi terug op de afgelopen editie. Wat een geweldig feest was het om dit voor iedereen uit Berlicum en Middelrode te mogen verzorgen. En wat zijn we blij met alle vrijwilligers en sponsors die dit samen mogelijk maakten!

23 juni 2022

Repaircafé Middelrode

MIDDELRODE – Op vrijdag 1 juli is weer het volgende Repaircafé. Jullie zijn allemaal weer welkom in de Moerkoal in Middelrode om iets te laten repareren. En dat doen we op elke eerste vrijdag van de maand. We starten om 9.30 uur en eindigen om 12.00 uur. Kom liefst direct om 9.30 uur want dan heb je het meeste kans dat er voldoende tijd is om je reparatie uit te voeren.