31 januari 2023

Lezing over uilen

SINT-MICHIELSGESTEL – O Bij Natuurgroep Gestel is op woensdag 8 februari een lezing over uilen. Die wordt verzorgd door Marco Renes

30 januari 2023

Succesvol optreden De Oudere Garde

HEESWIJK-DINTHER – Toneelvereniging De Oudere Garde had van 20 tot en met 22 januari haar jaarlijkse optreden in het cultureel centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. Dit pareltje van de KBO-Dinther kijkt terug op een zeer succesvol weekend.

30 januari 2023

Wandeling voor Senioren

SINT-MICHIELSGESTEL – Samen zie je zoveel meer dan alleen … En met de gidsen van Natuurgroep Gestel is het zeker dat bij elke wandeling een schatkist opengaat. Ze kennen de geschiedenis van het landschap en weten wie er achter de sporen zit, op de oeverrand, onder de boomschors. Achter elke plant of paddenstoel blijkt niet alleen een naam maar ook een verhaal te zitten.

29 januari 2023

Repair Café Dorpstafel Gemonde

GEMONDE – Het team van het Repair Café Gemonde gaat weer aan de slag op woensdag 1 februari en is versterkt met John van de Westelaken. Henk Martens en John zullen alle reparatieklusjes voor u aanpakken. Christine van Boven zit weer achter haar naaimachine en neemt het verstelwerk van uw kleding voor haar rekening.

29 januari 2023

Onze Club Basketbalvereniging Springfield: ‘Je hoeft niet per se lang te zijn’

BERLICUM – “We hebben een vereniging waar sportiviteit, wederzijds respect en gezelligheid hand in hand gaan. We spelen om te winnen, maar het is niet het voornaamste. Plezier hebben wél.” Dat statement komt van Peter van Eijndhoven. Voorzitter van Springfield. De basketbalvereniging uit Berlicum die met 20 teams gelijk een van de grootste in de omgeving is. Vanaf 4 jaar kan er al aangesloten en meegedaan worden en lang zijn is uiteraard handig maar absoluut geen vereiste.

27 januari 2023

Dungense geeft leven na 34 jaar verslaving positieve wending: ‘Ik heb zelf in de schoenen van mijn patiënten gestaan’

DEN DUNGEN – We vieren onze verjaardag, moederdag, vaderdag. Karin van Haandel uit Den Dungen heeft haar eigen feestdag: 17 april is Karin-dag. Op die datum in 2017 begon ze met afkicken. Na 34 jaar verslaving, omgaan met verkeerde mensen, misbruik, therapie en onder invloed van het spul niet al te helder denken ging ze in twee weken van vijftien joints naar nul.

27 januari 2023

Fris

Nou zate we vurgende week toch innins wir in ’n witte wirreld. Da’s zeeker mooi vur efkes, mar wij zate daor nou nie op te waachte. Inteegendeel, wij zitte te […]