23 mei 2022

Vendelgroet voor afscheidnemend wethouder Ed Mathijssen

BERLICUM – Op donderdag middag 19 mei 2022 was in Den Durpsherd de officiële receptie voor het afscheid als wethouder van Ed Mathijssen. Als verrassing kwam rond 17.30 uur het St Jorisgilde Berlicum Ed ophalen bij Den Durpsherd om hem met zijn gasten te begeleiden naar het zeer nabij gelegen Petrushofje.

21 mei 2022

Onze Club: DKV Flash en VV Den Dungen sporten samen

DEN DUNGEN – Het was misschien geen liefde op het eerste gezicht, maar nadat het van diverse kanten een beetje aangewakkerd was sprong de vonk in 2013 tussen korfbalvereniging DKV Flash en voetbalvereniging RKVV Den Dungen over en fuseerden zij in dat jaar. “Het was meteen een goed huwelijk en dat is het nog steeds. Sterker nog. Samen is het hier op Sportpark Jacobskamp nóg gezelliger geworden”, vertellen voorzitter Cees van Drunen en secretaris John van de Westelaken van Sportclub Den Dungen, zoals beide verenigingen door het leven gaan.

21 mei 2022

Gestelse Toppers schrapen de kelen en hebben al vele goede doelen gesteund

SINT-MICHIELSGESTEL – Toen in 2011 de Samenloop voor Hoop voor het eerst georganiseerd werd in Sint-Michielsgestel besloten vier plaatselijke ondernemers middels een ludieke zangact een financiële bijdrage te leveren. Het was de geboorte van De Gestelse Toppers en een dusdanige hit dat er een vervolg aan werd gegeven. Doelstelling was en is nog altijd om het plezier dat de heren zelf hebben te delen met publiek én gelijktijdig goede doelen te ondersteunen. Na een noodgedwongen periode van stilte zijn de keeltjes weer geschraapt en zijn zij te horen tijdens het Bierpompfeest in Esch.

20 mei 2022

Fietsweer!

Wa hen we veul gefietst de leste weeke! Alle daag d’r uit en tusse de wiele. Vurgende week, krèk vur Moederdag, kwaamp d’n ùitgeever onze Klaas z’ne nijen Brabantse Spreukekalènder van 2023 brenge. Die ziet ’r schón ùit al zeg ik ’t zèlf. We gòn d’r gruts op dattie nou vur de 34e keer ùitkùmt. […]

20 mei 2022

Nieuwe wethouders beëdigd, veel vraagtekens oppositie bij bestuursakkoord

SINT-MICHIELSGESTEL – Is het wel realistisch om in een tijd van stijgende prijzen 600 woningen te bouwen, waarvan 40 procent in de sociale sector? Hoe kun je willen bouwen buiten de bebouwde kommen en tegelijkertijd beweren dat je groen hoog in het vaandel hebt staan? Gaat het lukken om in 2040 klimaatneutraal te zijn nu er zo weinig capaciteit op het netwerk is? De oppositie had donderdag heel wat kritische vragen over het nieuwe bestuursakkoord.

19 mei 2022

Levenswijs stopt ermee

SINT-MICHIELSGESTEL – Stoppen op je hoogtepunt, zo noemt kartrekker Marlies van Hout het. Afgelopen weekeinde liet Levenswijs nog vol trots de film ‘Het gras aan deze kant van de heuvel’ zien. Een dag later namen bestuur en vrijwilligers met pijn in het hart het besluit om op te houden met de organisatie die verschillende generaties met elkaar in contact brengt.

19 mei 2022

Hollands Lokaal

SINT-MICHIELSGESTEL – Elke maandagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur kunt u luisteren naar het programma Hollands Lokaal. In dit programma staat Nederlandstalige muziek centraal. Wekelijks zijn bekende, minder bekende of zelfs onbekende artiesten te gast in de studio. Presentator Wim Kersten en technicus, zoon Maikel, en natuurlijk niet te vergeten Corrie als gastvrouw proberen u als luisteraar te vermaken met de muziek in onze moerstaal. Tegenwoordig is hun programma niet alleen te beluisteren bij Lokaal 7 maar ook bij HTR Heusden.

18 mei 2022

Open Dag CC Servaes

HEESWIJK-DINTHER – In de afgelopen 2 weken is er hard gewerkt in Servaes om het gemeenschapshuis een nieuwe, frissere uitstraling te geven: een plek om samen activiteiten te ondernemen om gewoon zomaar even binnen te lopen voor een drankje en een praatje.