03 januari 2023

VVT Noordoost-Brabant ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

REGIO – Op 19 december 2022 hebben twaalf bestuurders van het samenwerkingsverband VVT Noordoost-Brabant hun handtekening gezet onder een akkoord dat de zorg duurzamer en milieubewuster maakt. Het is uniek dat ouderenzorg organisaties zich op zo’n grote schaal in één regio samen inzetten voor verduurzaming. Dankzij de krachtenbundeling kunnen ze de regio binnen een paar jaar groener en duurzamer maken.

29 december 2022

Inkomsten landbouwsector iets hoger in 2022

NEDERLAND – De inkomsten van de landbouwsector in 2022 waren 1,9 procent hoger dan een jaar eerder. De dierlijke productie daalde tegelijkertijd licht (0,7 procent) terwijl de plantaardige productie met 3,4 procent een relatief sterke afname liet zien. De afzetprijzen namen gemiddeld toe, maar de kosten stegen ook. Dit blijkt uit een eerste raming van de landbouwinkomsten van het CBS en Wageningen Economic Research.

24 december 2022

Aantal zzp-ers gegroeid

NEDERLAND – Tussen het derde kwartaal van 2021 en hetzelfde kwartaal van 2022 groeide het aantal zzp’ers (van 15 tot 75 jaar) met 127.000 naar 1,2 miljoen. De toename was het grootst in de zorg- en welzijnsberoepen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

03 november 2022

Bij De Rooi Pannen is studeren écht echt

Zet jij straks de stap naar het vmbo of mbo? Bij De Rooi Pannen vind je zeker de opleiding die bij jou past. In alles wat wij doen staat de praktijk centraal: met echte ondernemingen, echte mensen en echte leermomenten. Zo creëren we het beste onderwijs, waarmee we het beste in onze leerlingen en studenten naar boven halen.