Afbeelding

Dorpsgoed: onrust was niet nodig

Gemeente


SINT-MICHIELSGESTEL - Er wordt al tientallen jaren gesproken over het bouwen op een inbreidingslocatie op het Grinsel. Een bosrijk nauwelijks bebouwd stukje in het centrum van Den Dungen. Gelegen tussen het Grinsel, Monseigneur Godschalkstraat en Jonkheer van Rijckevorselstraat. De plek waar vroeger ook de brandweerkazerne stond.


In al die jaren is er veel over gesproken en zijn er plannen gemaakt. Maar van die plannen is niets terecht gekomen. In 2019 is toegezegd aan de buurt dat zij geïnformeerd zou worden over de ontwikkelingen met betrekking tot de inbreiding.
Maar nu moesten omwonenden uit de krant vernemen dat er alvast begonnen wordt met de sloop van een oud bedrijfsgebouw. Het openen van de grondexploitatie stond afgelopen week op de agenda van de gemeenteraad. Er is nog weinig bekend over het vervolg en wat er precies gebouwd gaat worden.
Hoewel er op papier voor dit dossier misschien nu nog niet veel gebeurt, zorgt het openen van de grondexploitatie en de berichtgeving in de krant voor onrust bij de betrokkenen. Zij willen weten wat de impact is op hun leefomgeving. Wat voor woningen komen er, hoeveel en hoe groot? Wat betekent dit voor de ontsluitingswegen? En wat gebeurt er met die mooie grote bomen?
Hier is aandacht voor gevraagd door de gemeenteraad. De wethouder heeft toegezegd dat er binnenkort een brief naar de omwonenden komt met uitleg over het proces. DorpsGoed is voor het bouwen van woningen op deze locatie en is dan ook benieuwd wat de plannen zijn en wanneer ze tot uitvoer komen. Het vroegtijdig betrekken van alle omwonenden is hierbij een kernpunt. DorpsGoed zal hier nadrukkelijk aandacht voor blijven vragen.

Miriam Cooijmans

Lees ook