Afbeelding

Onze Club volleybalvereniging Hands Up: ‘Er zit echt van alles in deze sport’

Nieuws

BERLICUM – In seizoen ‘72/’73 zag in Berlicum volleybalvereniging Hands Up het levenslicht. De club bestaat dus al een halve eeuw. Ondanks deze respectabele leeftijd is de vereniging nog altijd gezond, actief, sportief én gezellig. Dat dit geen loze kreten zijn mag iedereen vanaf 6 jaar oud komen ervaren door kosteloos een aantal keer mee te doen.

Door Wendy van Lijssel

Zoals bij veel clubs begint het seizoen bij Hands Up na de zomervakantie en loopt door tot circa juni. Seizoen 2022/2023 staat te boek als bijzonder feestelijk. “Want we bestaan 50 jaar. Dat hebben we al groots gevierd met een diner voor leden in de door ons tot restaurant getransformeerde sporthal De Run. Aansluitend was er voor leden, oud leden en andere betrokkenen een feestavond in de kantine van De Run. Als toefje op de taart gaan we binnenkort ter ere van ons jubileum met de senioren op kamp. Dat is bijzonder want normaal hebben we alleen een jeugdkamp”, aldus secretaris Marloes Schouten. Zij is al 18 jaar lid.
Hands Up telt ongeveer120 leden verdeeld over zes seniorenteams en zes jeugd/jongerenteams in diverse leeftijdscategorieën. Elk team heeft een trainer. Afhankelijk van het niveau waarop gespeeld wordt, is dat of een ervaren lid of een extern aangetrokken persoon. “Donderdag is van 17.00 uur tot 23.00 uur onze vaste trainingsavond in sporthal De Run. Alle jeugdteams trainen in Berlicum. Wegens gebrek aan zaalruimte trainen we ook in Den Dungen en in Sint-Michielsgestel. Dat is echter voornamelijk voor oudere jeugd en senioren”, legt Marloes uit.
Ze voegt toe: “Vanaf 12-jarige leeftijd ga je op zaterdag wedstrijden van de bond spelen. Tot dat moment zijn het vooral toernooitjes.”
Hands Up staat bekend als een gezelligheidsclub en leuke extra activiteiten zoals het al genoemde jeugdkamp, Balkum Beach, een pub quiz, borrelavondjes en dergelijke. Het is echter ook een vereniging waar op hoog niveau wordt of kan worden gespeeld.
“Heren1 speelt in de Tweede divisie. Dat is op nationaal niveau. Dames1 en Heren2 spelen in de Derde divisie. Ook dat is op hoog niveau. Het is aan leden zelf of zij op sportief vlak het onderste uit de kan willen halen en er helemaal voor gaan en meerdere malen per week willen trainen. Dat hoeft echter niet. Je kunt er ook voor kiezen om een keer in de week te trainen en het daarbij te laten”, vertelt Marloes opgewekt.
Volgens de speelster van Dames1 is volleybal een ontzettend leuke teamsport. “Als het goed wordt gespeeld is het snel, spannend en wordt er veel gescoord. Het is echt een samenspel waarbij je je teamgenoten nodig hebt”, leert de ervaring haar.
“Een op hoog niveau gespeelde volleybalwedstrijd is ook echt mooi om te zien. Het smashen, hoogspringen, blokkeren. Er zit echt van alles in.” Vanaf 6 jaar kan aangesloten worden en mag er drie keer kosteloos worden meegedaan. Het enige wat nodig is zijn sportkleding, zaalschoenen en een goed humeur. Aanmelden kan via een mailtje naar info@hands-up.nl want zegt Marloes, “dan zorgen we voor een warme ontvangst en extra aandacht van de trainer.”

Lees ook