Kringkeizer Sjef Hoevenaars
Kringkeizer Sjef Hoevenaars

Sjef Hoevenaars nieuwe keizer Gildenkring Maasland

Nieuws

BERLICUM – Afgelopen zondag 21 mei hield het gilde Sint Anthonius Abt uit Nuland op een voortreffelijke wijze, na 3 jaar annulering, weer de jaarlijks grote kringdag. De aangesloten gilden kwamen samen om zich opnieuw te presenteren aan de burgerbevolking.
Na een H. Mis in een volle kerk in de ochtend werd voor de overheden de erewijn geschonken. De traditionele erewijn was aangeboden door burgemeester Mikkers.
Rond het middaguur trok een prachtige en kleurrijke optocht, gevormd door zo’n vijftig gilden, door de straten van Nuland. Natuurlijk was ook Berlicum erbij. Hoofdman Ad van Lith van het gilde uit Berlicum was zeer trots op zijn mooie groep. Op het eindpunt van de optocht werd de massale opmars gehouden, altijd weer een indrukwekkend hoogtepunt van de dag.

Later op de middag volgden de wedstrijden voor de gildebroeders. Het Sint Joris Gilde deed mee aan het schieten voor de koningen en voor de keizers. De Berlicumse standaardruiter nam deel aan het standaard rijden en het ringsteken.
De nieuwe Berlicumse keizer Sjef Hoevenaars wist bij de keizers de vogel naar beneden te halen en werd dus keizer van Kring Maasland.

Lees ook