Landgoed Zegenwerp
Landgoed Zegenwerp

Bomenwandeling door landgoed Zegenwerp

Nieuws

SINT-MICHIELSGESTEL - Op zondag 4 juni organiseert Natuurgroep Gestel een bomenwandeling door landgoed Zegenwerp. De wandeling wordt begeleid door de gidsen Jose van Oers en Michel van de Langenberg

Als je door het bos wandelt, lijken bomen niet meer dan houten stammen met takken en bladeren. Maar er schuilt veel meer achter deze ogenschijnlijk simpele verschijning. Bomen kunnen bijna alles wat mensen en dieren ook kunnen, maar op een heel andere manier. Ze kunnen groeien, zich voortplanten, eten, communiceren, elkaar helpen of juist dwarszitten, ziek worden en weer beter worden, samenwerken met schimmels en dieren en zich aanpassen aan een veranderend klimaat. In het landgoed staan bijna 100 boomsoorten die voor iedereen te bewonderen zijn. Bomen maken onze wereld niet alleen mooi maar bieden ook schaduw bij warmte en ze verbeteren de luchtkwaliteit. Al eeuwen wordt het hout gebruikt voor het maken van werktuigen, meubels en onder andere muziekinstrumenten. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je verrassen door de magie van het bos en de bomen.

We vertrekken om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats van Hockeyclub De Dommel, Zegenwerp te Sint-Michielsgestel. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel: 0622432941 of michel.langenberg@home.nl.

Landgoed Zegenwerp

Lees ook