Afbeelding

Gezellige kermis bij het Sint Joris Gilde Berlicum

Nieuws

BERLICUM - Het kermis-weekend bij het Sint Joris Gilde zit er weer op. De afronding van de onderlinge competitie van het schieten op zaterdag verliep soepel. 

In de A-klasse was Arnold van Lith al een tijdje koploper en niemand kon hem voorbij, dus kampioen. In de B-klasse was het John van der Zanden die de meeste punten behaalde. Henk Jansen kon in de 65+-klasse zijn tegenstanders met een minimum voorsprong achter zich houden en werd dus eerste.

 Bij Kunst&Geluk  was het wederom Arnold van Lith die de lijst aanvoerde. Tot ieders verrassing werd Willy van Lieshout winnaar bij het Duo-spel. De geplande wedstrijden voor de prijsjes vielen later op de avond letterlijk in het water.

Op zondag ging de gildeleden samen naar de Milrooijse kerk voor de Gildemis die door Gildeheer Frank van Roermund voor werd gegaan. Op het kerkplein werd door de hoofdman een kort verslag gedaan over de gebeurtenissen van afgelopen jaar en de gebruikelijke vendelgroet en pannenkoek gebracht. Daarna ging het gilde naar Berlicum voor een bezoekje bij de kermis en het Beregoedfestival.

Terug bij het clubhuis werd geschoten voor de Koningsvogel voor de mannen en de vrouwen. Will van Casteren liet zien dat hij een echte koning is; met het 54e schot kende hij geen genade en kreeg hij evenals vorig jaar weer de koningstitel. Bij de dames werd Tineke van Helvoort gekroond, nadat ze met de 61e treffer de vogel liet vallen.

Maandag was de dag voor de genodigden. De hoofdman opende de dag en nodigde hij de burgemeester en de gildeheer uit om de wedstrijd voor de burgerkermiskoning te starten. 29 deelnemers schoten om beurten op de houten vogel die al snel het loodje legde. Waren het dit jaar uitstekende schutters of was het een zwakke vogel die na 46 schoten al viel? Ben Vissers, die vorig seizoen al had bewezen dat hij een uitstekend schutter is, mocht alle felicitaties in ontvangst nemen. In 2017 was hij ook koning. De prijs voor het grootste stuk ging naar Martien Claassen, die dit jaar als nieuwkomer meedeed.

Bij het individueel schieten op de wip werd het een sportieve boel; in vier klassen gingen een 30-tal dames en heren strijden voor het zilver. Bij de dames werden Gerda van Helvoirt (geoefend) en Martina Schellings (ongeoefend) winnaar en bij de heren waren dat Ton Mathijsen (geoefend) en Adri Schellings (ongeoefend).

Op maandag 9 oktober om 19:30 uur start het kaartseizoen weer. Elke tweede maandag van de maand om 19:30 uur wordt er gerikt en gejokerd bij de guld. Iedereen is dan welkom op de Sint Joris Hof, Groenstraat 14d, 5258 TH in Berlicum.

Afbeelding

Lees ook