Afbeelding

Verbinding De noteneters met Gemonde

Nieuws

GEMONDE - De Noteneters is een initiatief op een perceel op de grens van Gemonde en Boxtel te beplanten met allerlei notenbomen. Het wordt stukje openbare grond waarop jong en oud gezellig samen zijn, noten rapen en de oogst delen.

De initiatiefnemers willen voor het klimaat, op een voedselboswijze, bomen planten. Vooral notenbomen, want die bevatten nl. veel gezonde eiwitten en zijn een belangrijke (toekomstige) voedingsbron. De noteneters zijn een verwijzing naar de Aardappeleters van Van Gogh, want de fietsknooppunt route ligt in de buurt. Het project van de Noteneters komt in een volgende fase.

De Noteneters gaan onderzoeken hoe ze met de buurt kunnen samenwerken. Met hulp van de methode design thinking kijken ze hoe ze met de omgeving kunnen co-creëren. Denk daarbij aan de wijk Oost, wijk Munsel en Gemonde.

Ze gaan aan de slag met een stukje uitzoomen en in kaart brengen van de belanghebbenden in de omgeving. Evie Schurmann van byevie.nl. wil dit proces graag begeleiden Zoals Evie dat doet, is het altijd op een speelse en natuurlijke manier. Nu is het tijd om de gemeenschapskracht te benutten. Benieuwd wat jij kunt doen? Ben je buurtbewoner, actief voor je buurthuis, ouderzorg, kinderopvang, een basisschool, wandelgroep… iedereen is welkom.

Geef per mail aan wanneer je aanwezig kan zijn: zaterdagochtend 25 november van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie volgt nog. Of wil je meer informatie over De Noteneters? geef je op voor de nieuwsbrief denoteneters@gmail.com

Lees ook