Afbeelding

Gemonde blikt terug op griezelig Halloween weekend

Nieuws

GEMONDE - Voor het derde jaar op rij organiseerde de evenementencommissie van dorpshuis De Stek Halloween wandeltochten. In samenwerking met de lokale horeca Café/Zaal de Schuif en ondersteund door maar liefst 40 vrijwilligers, ontvingen zij in het weekend van 3 en 4 november op 2 avonden ruim 300 deelnemers en enkel lovende reacties.

De Stek kijkt tevreden terug op dit grote succes, dat bestond uit twee afzonderlijke wandelroutes met drie verschillende dimensies. “Het was geweldig, en sorry voor alle dingen die ik zei toen ik schrok!” gaf deelneemster Yara van de Ven als reactie op de spannende variant van de Griezeltocht op Facebook.

Op vrijdag 3 november gingen zo’n 80 jonge kinderen met hun ouders en een schatkaart op zak op zoek naar de schatkist tijdens de Halloween Kindertocht. Onderweg kwamen zij verschillende slechteriken uit bekende sprookjes tegen. Gelukkig kregen de kinderen overal wat lekkers. Na afloop vond er bij Zaal de Schuif een Halloween Kinderdisco plaats, verzorgd door Martijn Hermans van Brabo Music Show, waar de kinderen zich heerlijk konden uitkuren.

Een dag later vond de Halloween Griezeltocht plaats, met dit jaar speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar (groep 5/6) een light-editie. Deze minder spannende variant bleek ideaal voor de wat oudere kinderen die een beetje griezelen wel leuk vinden. Nadat de light-groepen waren gestart, gingen de echte waaghalzen op pad om zich, door vrijwillige griezels die her en der op de route verstopt zaten, de stuipen op het lijf te laten jagen. Om de schrik weer uit de beentjes te halen, konden de deelnemers rustig bijkomen en genieten van een bloedrode soep die letterlijk en figuurlijk werd geschonken door Zaal de Schuif.

Veel kinderen hadden ook gehoor gegeven aan de lampjeswedstrijd om zo mooi mogelijk verlicht de sprookjestocht te wandelen. Uit alle deelnemers is na lang beraad Saar Ninaber (8 jaar) gekozen tot terechte winnaar. Ze was niet alleen mooi versiert met lampjes, maar ze had ook zichzelf geschminkt als een ware griezel zonder hulp van haar ouders. Alle andere deelnemers zijn tweede geworden en mogen daar heel trots op zijn.

De evenementencommissie van De Stek kijkt met een grote glimlach terug op een prachtig weekend. “Het is prachtig om te zien dat er ook dit jaar weer zoveel enthousiaste deelnemers waren. En niet te vergeten alle vrijwilligers die met minstens net zoveel enthousiasme hun acts hebben neergezet, voor gezellige muziek hebben gezorgd, en op andere manieren een helpende hand hebben toegestoken. Natuurlijk ook veel dank voor de medewerking en gastvrijheid van Café/Zaal de Schuif. Het was echt een weekend door Gemonde voor Gemonde,” aldus voorzitter van de evenementencommissie Tineke de Lange.

Wil je op de hoogte blijven over de laatste fase van het realisatietraject en binnenkort meer weten over de mogelijkheden van activiteiten en te huren faciliteiten van dorpshuis De Stek, kijk dan op de website of schrijf je via de website in op de maandelijkse nieuwsbrief: destekgemonde.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Lees ook