De nieuwe Bok me Gaauwe Hôrres
De nieuwe Bok me Gaauwe Hôrres

Ton Kapteijns ‘Ne Bok me Gaauwe Hôrres 2024

Nieuws

BOKKENDONK - Op carnavalsmaandag om klokslag 21.11 uur werd in een volle Bokkenstal van Bokkendonk in het bijzijn van Prins Pas d’n Urste en Prinses Silvy door CV Bokkenrijders de jaarlijkse medaille ‘Ne Bok Mè Gaauwe Hôrres uitgereikt.

Voor De Bokkenrijders was het in de voorbereidende periode richting carnaval al snel duidelijk dat Ton Kapteijns, geboren in Bokkendonk Sint-Michielsgestel op 30 maart 1961, samen met zijn echtgenote Yvonne Kapteijns Kuiper, al vele jaren Bokkendonkers zijn die zich op bijzondere wijze inzetten bij vele culturele, sociale en maatschappelijke zaken in Bokkendonk Sint-Michielsgestel.

Gedurende de periode 1991 tot 2016 was Ton lid van de lokale brandweer. Ton was tevens bestuurslid van de brandweervereniging en organiseerde vanuit daar diverse speelse activiteiten voor de basisscholen in Sint-Michielsgestel. Daarnaast is Ton actief bij diverse zaken waaronder de organisatie van de Gestelse Vlooienmarkt Stichting Duizendpoot.

De lokale carnavaleske activiteiten trokken zijn aandacht en ook daar ontwikkelde hij zich tot meerdere op dit gebied belangrijke functies. Met zijn brandweerkennis werd hij benoemd tot Lid van de Raad van Elf 11 en kreeg enkele jaren de titel Minister voor Hetere Vuren Gestaan. Vanuit deze Raad klom hij in 2018 op tot de hoogste functie in Bokkendonk en werd benoemd tot Prins Judokus de Negende van Bokkendonk. Binnen de organisatie Fidderaosie Bokkendonk was hij van 2018 tot 2023 secretaris en nam onlangs nog het initiatief tot ontwikkeling van het Bokkendonks Protocol.

In een lange rij volgde na het lezen van de oorkonde de felicitaties aan deze nieuwe medailledrager waarbij de avond tot in de kleine uurtjes verder ging.

Lees ook