Afbeelding

In Memoriam Anny van der Heijden-Bijnen

Nieuws

BERLICUM - Op maandag 12 februari overleed Anny van der Heijden-Bijnen. Bij de afgelopen dinsdag gehouden uitvaart sprak een vertegenwoordiger van Heemkundekring De Plaets de volgende woorden uit.

Graag zijn we als Heemkundekring De Plaets ingegaan op het verzoek van de familie om bij het afscheid van Anny van der Heijden enkele woorden te zeggen.

Tien dagen geleden zijn we met enkele leden nog bij haar op bezoek geweest en hadden een helder en positief gesprek over Heemkundige zaken in Berlicum en Middelrode. En dan dit onverwachte bericht.

Anny …, Anny de vrouw van Wim van der Heijden, Ze was niet de vrouw achter hem maar wij hebben haar leren kennen als de vrouw naast hem. Met woord en daad. Met niet te onderschatten invloed op zowel de geschriften van Wim. Als ook lid van de redactie en als altijd aanwezig bestuurslid.

Na het verlies van Wim en haar beperkingen is ze toch steeds trouw naar de jaarvergaderingen gekomen. Daarbij was ze met suggesties en duidelijke opvattingen over het reilen en zeilen van de kring, duidelijk aanwezig.

Voor ons is ze meer dan vijftig jaar een van de drijvende krachten geweest binnen de Heemkunde in Berlicum en Middelrode. Zo zullen we haar herinneren. We zijn haar als Heemkunde veel dank verschuldigd.

We wensen kinderen en kleinkinderen en verdere familie en vrienden, veel sterkte in de komende moeilijke tijden.

Heemkundekring De Plaets Berlicum

Lees ook