Leo Vos.
Leo Vos.

Nieuwe programma’s bij lokaal 7

Nieuws

SINT-MICHIELSGESTEL - Lokaal 7 brengt sinds enkele weken twee spiksplinternieuwe programma’s. Terug van weggeweest is er weer het uurtje klassiek. Ook gaat Lokaal 7 op de Franse toer. Presentator Leo Vos staat voor dit alles garant. Deze radiomaker startte in 2003 zijn carrière bij het Bosche Boschtion. 

Begonnen als technicus was hij ook geïnteresseerd in het maken van radiouitzendingen. Al snel presenteerde hij daar dan ook zijn eerste radioprogramma. Na verloop van tijd ging hij aan de slag bij de Heusdense omroep HTR. Daar werd de kiem gelegd voor zowel het uurtje klassiek als het uurtje Frans. ,,Uren kan ik luisteren naar mooie klassiek muziek. Ook de Franse taal is mij op het lijf geschreven”, aldus programmamaker Leo Vos. Dit alles zorgt nu voor twee prachtige uurtjes gevarieerde muziek. In het algemeen is het klassiek programma redelijk gevarieerd. Als rode draad worden diverse thema’s gebruikt. Soms gaat het uur bijvoorbeeld over één bepaalde componist of één bepaald instrument. Dit alles wordt weer aangevuld met algemene informatie over de componist en uitvoerders.

Zijn liefde voor Franse chansons steekt Leo Vos ook niet onder stoelen of banken. Volgens zijn zeggen staat het woord chanson simpelweg voor het Franse woord ‘lied’, en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm. Vooral dit laatste maakt de muziek uniek. Namen als Gilbert Bécaud, Patrick Bruel, Edith Piaf en Serge Gainsbourg mogen in de radiouitzending dan ook niet ontbreken. Natuurlijk worden luisteraars ook voorzien van de nodige informatie over de artiest. Behalve de oude generatie komt ook de nieuwe garde aan bod. Geregeld zijn er ‘specials’, waarbij in het eerste halfuur een bepaalde zanger of zangeres van nu belicht wordt. Het uurtje Klassiek is elke zondag te beluisteren. Het Frans programma wordt zaterdags uitgezonden en herhaalt op woensdag. Al deze dagen tussen 20.00 en 21.00 uur.

Lokaal 7FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM. Via de website www.lokaal7.nl of de lokaal 7 app. Alle programma’s zijn altijd terug te beluisteren via onze website bij uitzending gemist.

Lees ook