Ise Umenthun zag graag meer leeftijdgenoten bij haar club.
Ise Umenthun zag graag meer leeftijdgenoten bij haar club.

Onze vrijwilliger Ise Ummenthun (LTV Berlicum): ‘In eigen dorp sporten is lekker dichtbij’

Nieuws

BERLICUM – “Ik vind het een hele leuke club.” Dat statement komt van Ise Ummenthun van LTV Berlicum. Ze tennist er al vanaf 6-jarige leeftijd, kent er heel veel mensen en helpt graag een handje als er toernooien zijn of andere activiteiten waar haar hulp gewenst is.

Door Wendy van Lijssel

L.T.V. Berlicum is gevestigd op sportpark De Brand. Daar heeft de club al bijna dertig jaar een groot en uitgebreid tennispark met buitenbanen voor tennis, een grote tennishal, maar ook een mooie, hoger gelegen kantine en buitenterras dat goed uitzicht geeft op het terrein. Sinds een paar jaar zijn er ook enkele padelbanen gerealiseerd, waar door velen druk gebruik van wordt gemaakt.

LTV Berlicum is een hele grote vereniging voor jong en oud. Al vanaf 5-jarige leeftijd kan iedereen er leren tennissen. Ook Ise Ummenthun begon jong met het uitoefenen van deze sport. “Ik was zes jaar toen ik met een aantal proeflessen ben begonnen. Ik vond het echter heel leuk. Dat vind ik nog steeds. Ik sport graag”, vertelt de 15-jarige enthousiast.

Dat de geboren en getogen Balkumse ging tennissen is niet zo gek. Haar ouders speelden tennis en ook haar broer was enige tijd aangesloten. Hoewel de heren inmiddels zijn afgehaakt, zijn Ise en haar moeder de club trouw gebleven. “Mijn moeder speelt inmiddels vooral padel”, bekent de havo4-scholiere. Zij houdt vast aan het vertrouwde tennis én de club. “Omdat ik al bijna tien jaar lid ben, ken Ik hier heel veel mensen en heb ik er ook vrienden gemaakt”, meld ze. 

Een van hen is Kiki Kannekens. “Ik dubbel vaak met haar tegen anderen. Kiki is wel echt mijn tennisvriendin”, zegt Ise. LTV Berlicum is een hele grote club. Afgezet tegen het aantal leden is de groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar minimaal. Iets wat Ise meer dan jammer vindt. Ze traint nog wekelijks bij LTV Berlicum maar het beperkt aantal leeftijdsgenoten is wel de reden waarom ze elders competitie speelt.

Ze breekt dan ook een lans voor haar club en doet een oproep aan plaatselijke leeftijdsgenoten om, net als zij, lekker in eigen dorp te gaan tennissen. “Dan kan er wellicht ook bij LTV Berlicum weer een groepje gevormd worden van spelers die qua niveau aan elkaar gewaagd zijn en kan er weer een competitie opgezet en gespeeld worden met leeftijdsgenoten”, om er direct aan toe te voegen: “In eigen dorp sporten is lekker dichtbij en dat is ook fijn.” 

Ondanks wedstrijden elders, ligt het hart van Ise bij LTV Berlicum. “Ik vind het een hele leuke club en er hangt hier een fijne sfeer”, vat ze dat kort en bondig samen. Ze vindt het daarom ook geen enkel probleem om daar waar nodig te helpen. Naast trainingen en competitie zijn er namelijk nog allerlei andere activiteiten zoals een sinterklaasviering, husselochtenden, een tenniskamp en allerlei toernooien. “Er gebeurt hier van alles en sinds een paar jaar help ik mee. Ik tel bijvoorbeeld de punten bij een wedstrijd van de kleintjes en verricht hand- en spandiensten bij toernooien.”

Ise denkt er niet aan te stoppen met haar sport of vrijwilligerswerk bij ‘haar’ club. Ze heeft er plezier in en met de komst van een nieuwe trainer binnenkort, hoopt ze stiekem ook weer meer leeftijdsgenoten op het complex te ontmoeten. Voor informatie of aansluiting: www.ltvberlicum.nl

Afbeelding

Lees ook