Afbeelding

Nieuwe routes sfeervolle Avond4daagse Gestel

Nieuws

SINT-MICHIELSGESTEL – De routes zijn vernieuwd, al zal de sfeer hetzelfde blijven. Van dinsdag 28 t/m vrijdag 31 mei kan jong en oud lekker in eigen tempo gaan wandelen tijdens de sfeervolle Avond4daagse Gestel in genoemde kern. Een sportief event voor alle leeftijden, met ook rolstoel- en buggyvriendelijke routes. Op 8 april start de online inschrijving.

Door Wendy van Lijssel

Paul van de Schoor, Hans Lammers, Silvo Steenkamer, Arjen den Haan, Christian Roovers en Mirjam Bot staan ook dit jaar weer aan het roer van de 41e Avond4daagse Gestel. “We hebben een aantal nieuwe 5- en 10 kilometer routes uitgezet door en rondom de mooie omgeving van de kern Sint-Michielsgestel”, aldus het organisatiecomité enthousiast.

Om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen zijn er rolstoel- en buggy/wandelwagenvriendelijke routes. Deze tochten volgen in grote lijnen de 5-kilometer route, maar zorgen dat er goed begaanbare alternatieven zijn indien er een (bos)paadje voorbijkomt en zijn zeker niet minder leuk, maar qua te maken meters, korter. “De start is op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 18.00 uur en 19.00 uur bij Meander. De laatste dag is de start en finish bij de toren op het Petrus Dondersplein”, wordt uitgelegd.

Onveranderd is de feestelijke sfeer waarin het hele gebeuren gegoten is. Iets wat slechts mogelijk is met medewerking van lokale clubjes. Naast blaaskapellen zijn er de komende editie koren die gaan zorgen voor een vrolijke noot. Ook OK Toneel draagt bij aan de feestvreugde én tijdens die vier dagen is een hele verrassende doorvoer opgenomen. Hierover wil de organisatie verder niets kwijt. 

Uiteraard zijn er ook pauzeposten. De organisatie laat weten dat er géén drankje geschonken gaat worden in een plastic bekertje. “Door de veranderde regelgeving zouden wij vanaf 2025 met herbruikbare bekers moeten gaan werken. Wij hebben er begrip voor dat, in het kader van het milieu, afgestapt wordt van plastic. Het is voor ons echter onbetaalbaar en ondoenlijk om aan deze regel te voldoen. Als we al herbruikbare bekers zouden hebben, hoe en waar moeten we die dan afwassen? Het gaat niet om een paar bekers. Opgeteld gaat het al snel om een paar duizend”, laat de organisatie weten. Daarom wordt er de komende editie geen pauzedrankje geschonken. Wél wordt gezorgd voor een lekkere versnapering. De oproep aan deelnemers is om zelf iets te drinken mee te nemen vanaf huis. 

Uiteraard ligt er op de laatste dag weer een medaille klaar voor alle deelnemers. Naast het verzoek zelf iets te drinken mee te nemen doet de organisatie nóg een oproep: “Verleden jaar hadden inwoners die rondom de finish wonen gezorgd voor een feestelijke aankleding met ballonnen en slingers en dergelijke. We hopen dat zij en nóg meer mensen dit de komende editie (weer) gaan doen”, meldt de organisatie en besluit: “Wij gaan uiteraard zorgen dat de binnenkomst van wandelaars niet in stilte plaats vindt.”

Inschrijven voor deelname kan vanaf maandag 8 april via de site www.avond4daagsegestel.nl na het aanmaken van een account. Deelname kost € 6,50. Een account kost eenmalig € 1,- Daarbij kan de hele groep waarmee je loopt ingeschreven worden. Mensen die eerder deelnamen óf een account hebben via Mini Gestel kunnen zich ook zo inschrijven. Dat kan ook op de dag zelf, maar omdat het elke keer veel tijd kost, is toch het dringende verzoek om dat vóór die datum te doen.

Lees ook